Energetska obnove Podtribinskog prostora glavnog terena GSC-a Makarska

Proportion
Categories: Naši projekti
  • Energetska obnove Podtribinskog prostora glavnog terena GSC-a Makarska (2.481.102,13 kn)
  • Europski fond za regionalni razvoj i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU
  • aplikacija projekta, provedba projekta
  • energetska učinkovitost

STATUS: U provedbi

JU Makarska razvojna agencija MARA, u suradnji sa Gradom Makarska kao nositeljem projekta u rujnu 2018. je prijavila projekt Energetska obnova Podtribinskog prostora glavnog terena GSC-a na adresi Franjevački put 2 na Javni poziv Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektu ukupne vrijednosti 3.509.870,00 kn dodijeljeno je 1.452.334,25 kn.

Namjena objekta je nestambena, te je izgrađen 1979. godine. Objekt se sastoji od suterena, prizemlja i kata. Unutar objekta su smještene prostorije sportskih udruga, uredske prostorije, sanitarni čvorovi, hodnici, garderobe, caffe bar, kuglana i kotlovnica. Objekt spada u energetski razred D.

Aktivnosti energetske obnove rezultirat će prelaskom zgrade iz trenutnog energetskog razreda D u energetski razred C, ostvarivanjem ušteda od 61,31% potrebne energije za grijanje objekta i 20,83% primarne energije za potrebe objekta te ukupnim smanjenjem emisije CO2 u javnim zgradama i poboljšanjem estetskog izgleda zgrade za korisnike zgrade i građane grada Makarske. Grad Makarska proveo je postupak javne nabave te je ugovoren izvođač radova. Radovi kreću sredinom mjeseca siječnja 2020. JU MARA predala je 1. ZNS.

Dodatnih 1.028.767,88 kn za Energetsku obnovu Podtribinskog prostora glavnog terena GSC-a, ukupno 2.481.102,13 kn

Nakon prethodno prijavljenog projekta Energetska obnova Podtribinskog prostora glavnog terena GSC-a na adresi Franjevački put 2 u rujnu 2018. na Javni poziv Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj te odobrenih 1.452.334,25 kuna bespovratnih sredstava, projekt je prijavljen u okviru Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu te je odobreno dodatnih 1.028.767,88 kn. Na ovaj način Gradu Makarskoj, kao nositelju projekta uvelike se olakšava financiranje projekta ukupne vrijednosti 3.509.870,00 kn. Ukupan iznos bespovratnih sredstava iz dva izvora iznosi 2.481.102,13 kn, odnosno čak preko 70% od ukupne vrijednosti projekta. Dokumentacija o nabavi je pripremljena te se uskoro kreće s pokretanjem postupka, a nakon toga i sa realizacijom. Projektnu aplikaciju obje prijave izradila je Makarska razvojna agencija – MARA, a projektni tim sastavljen je od predstavnika Grada Makarske, Gradskog sportskog centra Makarska i razvojne agencije.

Slične objave

Skip to content