EXERCITATIONE – poboljšanje pristupa tržištu rada nezaposlenih osoba

Proportion
Categories: Naši projekti
  • EXERCITATIONE – poboljšanje pristupa tržištu rada nezaposlenih osoba (907.302,24 kn)
  • Europski socijalni fond
  • Nositelj projekt
  • Poticanje zapošljavanja

STATUS: U provedbi

Makarska razvojna agencija – MARA nositelj je projekta EXERCITATIONE, financiranog u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, prijavljenog u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Projektni partneri su CEDRA (Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj) Split te Udruga Ruke za bolju Makarsku, a Grad Makarska te SS fra Andrije Kačića Miošića projektni suradnici.

Ciljanu skupinu projekta čine 25 nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina, te 80 učenika makarskih srednjih škola.

Projekt ima za cilj intervenirati na tržište rada kroz razvijanje i  provedbu prilagođenih programa osposobljavanja, prekvalifikacije i usavršavanja, osnaživanja i motiviranja pripadnika ciljane skupine za aktivaciju i ulazak u svijet rada.

U sklopu otvoren je Klub za zapošljavanje. Nove prostorije nalaze se na adresi Hrpina 1, a iste su uređene i opremljene novom opremom kako bi budući klijenti, odnosno nezaposlene osobe na jednom mjestu imali uslugu prilagođenu njihovim potrebama. U svrhu kvalitetnog funkcioniranja Kluba za zapošljavanje zaposlena je i educirana voditeljica Kluba – Marina Herceg kod partnerske Udruge Ruke za bolju Makarsku. Klub za zapošljavanje nudi besplatne usluge intenzivnog grupnog i individualnog rada s nezaposlenim osobama, na naglaskom na mlade radi stjecanja znanja, iskustava, kao i „mekih vještina“ kroz kontinuirano obrazovanje, mentoriranje i podršku kako bi se osnažili za kvalitetan nastup na tržištu rada, socijalno se reintegrirali te samim tim povećali svoju zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada.

Klub nudi sve potrebne resurse za proces traženja zaposlenja; korištenje računala i interneta, pristup oglasima objavljenim na različitim platformama, korištenje telefona u svrhu kontaktiranja poslodavca, obuku za traženje posla, savjetodavne usluge, edukativni materijal i publikacije, spajanje poslodavaca sa korisnicima i njihovo umrežavanje, pružanje relevantnih informacija o aktivnim mjerama zapošljavanja i sl. 

Više o svim projektnim aktivnostima možete se informirati ovdje: http://exercitatione.mara-makarska.hr/

Slične objave

Skip to content