Edukativni programi

U svrhu kvalitetnog razvoja javnog, gospodarskog i civilnog sektora MARA tijekom godine održava široki spektar edukativnih programa. Osim edukacija koje provodimo kroz financirane projekte te projekata radi pripreme prijavitelja na različite natječaje, najveći značaj pridajemo sljedećim edukacijama:

 

MALA PODUZETNIČKA AKADEMIJA

S obzirom na povećanu aktivnost fizičkih i pravnih osoba kod informiranja o osnivanju start-up poduzeća te poslovnih subjekata iz različitih područja, a osobito turizma, kreiran je edukativni ciklus Mala poduzetnička akademija, s ciljem njihova kvalitetnog usmjeravanja i informiranja. Razrada poslovnih ideja te njihova kvalitetna implementacija omogućuje kvalitetno poslovno okruženje i razvoj njihova poslovanja s krajnjim ciljem razvoja poduzetništva u gradu Makarska. Cilj Male poduzetničke akademije je pružiti polaznicima osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća i opstanak na tržištu, te time povećati broj uspješnih start-up poduzeća u Makarskoj, a postojećima osigurati osnovna znanja za vlastiti razvoj i napredak. Radionice provodimo u suradnji s relevantnim stručnjacima iz određenih područja koje Akademija pokriva.

 

ROBOTIKA

Edukativni ciklus Work Smart ima za cilj nezaposlene mlade osobe, maturante te djecu osnovnih škola tehnološki usmjeriti, potaknuti na kreativnost i inovativnost na način omogućiti usvajanje takvih znanja i vještina koje će utjecati na razvoj poduzetničkih vještina i sposobnosti.

Radionice Robotike obuhvaćaju edukacijsku opremu i programske pakete sa potrebnim instalacijama na računalima. Polaznici na taj način stječu osnove programiranja te poboljšavaju kompetencije znanja, vještina, sposobnosti, samostalnosti i odgovornosti u radu. Radionice provodimo u suradnji sa Udrugom Futura iz Kaštela.

 

EU akademija

Koncept EU akademije koncipiran je na način da se sa zainteresiranim polaznicima, predstavnicima gospodarskog i civilnog sektora, sukladno dinamici objavljivanja natječaja, te zainteresiranih subjekata za prijavu na navedene natječaje. Koncept je temeljen na aktivnom radu u kontinuitetu s polaznicima s ciljem osposobljavanja za pripremu i provedbu projekata koja će na koncu rezultirati stvarnom prijavom vlastitog projekta. Na uvodnom zajedničkom predavanju svi zainteresirani prolaze predavanje na kojem se prezentira cjelokupni postupak: od osmišljavanja, pripreme, prijave pa do provođenja projekata koji se financiraju iz EU fondova. Nakon uvodnog predavanja, sa polaznicima se radi individualno ili u manjim grupama, direktno na izradi njihovog projektnog prijedloga metodom konzultacija i instruiranja. Program provodimo u suradnji sa stručnim timom CEDRA-e Split.

Skip to content