„EUROPOLY“- an innovative Bottom-Up approach to fight euroscepticism through networking

Proportion
Categories: Naši projekti
  • EUROPOLY“- an innovative Bottom-Up approach to fight euroscepticism through networking (110.650,00 eura)
  • Europa za građane
  • partneri na projektu
  • promicanje suradnje europskih zemalja

STATUS: realiziran

Makarska razvojna agencija MARA od 2017. do 2019. godine bila je partner u projektu EUROPOLY- an innovative Bottom-Up approach to fight euroscepticism through networking, u sklopu programa Europa za građane, mjere 2.2. Umrežavanje gradova. Europa za građane jedan je od centraliziranih programa Europske unije s ciljem promicanja suradnje među zemljama sudionicama Programa, u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo. Cilj projekta je prevladati generacijski jaz među Europljanima starije i mlađe generacijske dobi i razbiti predrasude o konceptu Europske unije. Pobuditi oduševljenje kod Euro-građana znači učiniti ih dionicima europskih političkih procesa čime će postati nova pokretačka snaga Europe.

Ukupna vrijednost projekta je 110.650,00 eura, a za aktivnosti koje je MARA provela kao partner iznos financiranja je 100% što iznosi 13.625,00 eura. Nositelj projekta „EUROPOLY“ je Centro Diego Fabri iz grada Forli IItalija, dok su projektni partneri: Grad Szolnok iz Mađarske, Centar za mlade Velenje iz Slovenije, Grad Medina del Campo iz Španjolske, Općina Fano iz Italije, Općina Shumen iz Bugarske, Umjetničko sveučilište Targu Mures iz Rumunjske.

U provedbu ovog projekta, koji se provodi od rujna 2017. i koji je obuhvatio čak 8 stručnih konferencija na različite teme, JU Mara uključila je i predstavnike javnog i civilnog sektora: OŠ oca Petra Perice, Udruge Sunce, Savjetovališta Lanterna, TZ Makarska, učenice Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, Grad Makarsku te ostale dionike koji su prilikom održavanja konferencije u Makarskoj ugostili delegaciju projekta. Sudjelovanjem na ovom projektu svi dionici dobili su priliku sudjelovanja na međunarodnom projektu sa inozemnim partnerima, mogućnost prijenosa dobre prakse i primjene dobrih iskustava partnera te naposljetku mogućnost za umrežavanjem na ostalim europskim projektima.

Slične objave

Skip to content