Zaželi faza II – projektu ZAŽELI SUNCE 1.114.360,00 kuna

Proportion
Categories: Novosti

 

JU Makarska razvojna agencija MARA za Udrugu OSI Sunce je pripremila projektnu prijavu ZAŽELI SUNCE, u sklopu poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Projekt je odobren s iznosom od 1.114.360,00 kuna, a stopa financiranja je 100%. Projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Makarska.

Predviđeno trajanje projekta je 15 mjeseci kojim se omogućuje pripadnicima ciljanih skupina pomoć za uključivanje na tržište rada na 12 mjeseci, u svrhu potpore i podrške starijim osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici, a u završnoj fazi predviđeno je obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena.

ZAŽELI SUNCE će, u ova teška gospodarska vremena, osigurati zaposlenje za 12 nezaposlenih žena tijekom godinu dana na poslovima pomoći u kući za 80 korisnika (osoba s invaliditetom, starijih i nemoćnih).

Inače, projekt „Pružam ti ruku“, nositelja Gradskog društva Crvenog križa Makarska, u sklopu poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“, odnosno faza I, također je pripremljen od strane ureda JU MARA, te mu je dodijeljeno 2.103.036,10 kn, što znači ukupno 3.217.396,10 kn u dvije godine u svrhu zapošljavanja žena te potporu i podršku starijim osobama u nepovoljnom položaju!

 

 

 

Slične objave

Skip to content