Školski vrt bogatiji za 75 lovor višnji, 2 šipka, 1 limun, 1 naranča, 2 ružmarina, 8 buhača, 6 ribizli i 10 lavandi!

Proportion
Categories: Novosti

Nakon niza provedenih aktivnosti u sklopu projekta „Osvijesti i prihvati promjenu“ nositelja Savjetovališta Lanterna, JU MARA projektni je partner s aktivnošću „Urbani vrtlari“.

U sklopu ove aktivnosti proveli smo niz zanimljivih i korisnih aktivnosti koje su, sigurni smo pridonijeli pozitivnim promjenama kod naših građana, a osobito učenika koji su bili uključeni kroz ove aktivnosti.

Podsjetimo, Urbani vrtlari započeli su edukacijama o kompostiranju i biovrtlarstvu, a nakon toga podjelom kućnih kompostera, postavljanja staklenika u školski vrt koji je u potpunosti opremljen alatom te sadnim i biljnim materijalom. Kao završna aktivnost naše ustanove na projektu u srijedu 24. lipnja 020. odrađena je i volonterska akcija uređenja školskog vrta OŠ Stjepana Ivičevića sadnicama koje smo nabavili u sklopu projekta.

U navedenoj akciji sadnje biljaka tako je posađeno 90 sadnica, i to:

  • 75 lovor višnji,
  • 2 šipka,
  • 1 limun,
  • 1 naranča,
  • 2 ružmarina,
  • 8 buhača,
  • 6 ribizli i
  • 10 lavandi!

 

U akciji su pored nositelja i partnera na projektu sudjelovali volonteri: učenici OŠ Stjepana Ivičevića sa svojim nastavnicima i ostalim djelatnicima, djelatnici i treneri projekta SPORTski INpuls, članovi UZOR Osejava.

Sretni smo i ponosni što smo sudjelovali kao partneri u ovom projektu, a osobito nas veseli činjenica kako smo uspjeli do kraja realizirati ovu lijepu ideju koju je osmislio ured JU MARA. Iako postavljanjem sustava navodnjavanja u školskom vrtu naše aktivnosti završavaju na ovom projektu, Urbani vrtlari idu dalje. Već u subotu nastavljamo s uređenjem javne površine u zaseoku Makar u mediteranski vrt, a u sklopu akcije Grada Makarske “Skupi, složi, savjesno odloži”!

Kako su aktivnosti projekta Osvijesti i prihvati promjenu su najviše usmjerene na djecu i mlade – nadamo se da su navedenom akcijom uključena djeca stekla nove i korisne vještine i nova znanja o vrtlarenju i održivom razvoju. Osim toga, projektom se također promiče volontiranje među djecom i mladima, budući da ono osnažuje pojedince i pomaže u izgradnji snažnijih zajednica, potiče nove vještine i građansku odgovornost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slične objave