Uspješno prijavljene sve prijave za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća naših korisnika

Proportion
Categories: Novosti

Iako „niski start“ odmah u 9:00, dakle prvoj sekundi prijave, nije baš polučio rezultate te je sustav na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost učestalo padao radi ogromnog broja prijavitelja za prijavu projekata energetskih obnova obiteljskih kuća, tim MARAe je naposlijetku ipak uspio prijaviti svih 6 prijava za naše korisnike.

Fond je inače zaprimio 7386 prijava iz čitave Hrvatske. Javni poziv privremeno je zatvoren u 10:45:15 sati.

Iz dosad zaprimljenih podataka, po kući je u prosjeku zatraženo oko 70-ak tisuća kuna, što znači da je u većini slučajeva planirana primjena više mjera energetske obnove. S obzirom da se očekivao veliki interes, planirani budžet od 171 milijun kuna povećan je za dodatnih 40 milijuna kuna, kako bi što veći broj građana već ove godine dobio sredstva za energetsku obnovu svojih domova. Fond planira objaviti novi javni poziv u 2021., tako da će se svi zainteresirani građani imati prilike prijaviti i u sljedećoj godini.

Započeta je obrada svih prijava prema redoslijedu zaprimanja te će sredstva u okviru raspoloživog budžeta biti odobrena svima koji su dostavili odgovarajuću dokumentaciju.

Slične objave

Skip to content