U Makarskoj uspješno odrađena “Konferencija o medijskom opismenjavanju mladih u Hrvatskoj”

Proportion
Categories: Novosti

U okviru projekta “Strengthening the capacity of young people on medija literarcy in Croatia and Slovenia”  u prostorijama dvorane Arte jučer se održala Konferencija o medijskom opismenjavanju mladih u Hrvatskoj u organizaciji nositelja projekta Makarske razvojne agencije MARA. Konferenciju su pozdravnim govorom otvorili gradonačelnik Grada Makarske Zoran Paunović i župan Općine Radenci Roman Leljak.

Učenici Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića su za ovaj događaj pripremili prezentaciju „Utjecaj društvenih mreža na šrenje dezinformacija i lažnih vijesti te  video uradak na temu lažnih informacija koji su predstavili učenicima Srednje škole za ugostiteljstvo i turizam Radenci te ostalim predstavnicima udruga i stručnih tijela. Nakon prezentacije učenika mag.informacijskih znanosti Marela Čović održala je predavanje na temu medijske pismenosti  uz stručno vodstvo moderatorice konferencije mag.politologije Martine Mustapić Glibota. Program konferencije završio je aktivnom raspravom učenika i mentora. Nakon ovog središnjeg događaja projekta učenici su uživali u izletu na biokovski Skywalk te posjeti Interpretacijskom centru Veliki kaštel Kotišina.

Veliko nam je zadovoljstvo što su se kroz ovu priču stvorila neka nova prijateljstva i nadamo se buduće suradnje.

Čestitamo makarskim srednjoškolcima na uspješno odrađenom dijelu projekta i već se radujemo  skorom susretu u slovenskim Radencima.

CERV Program je najveći program do sada namijenjen promicanju i zaštiti vrijednosti Unije: demokracije, vladavine prava, temeljnih prava, transparentnosti i dobrog upravljanja te ima za cilj izgradnju još demokratskije Europe i podizanje svijesti građana/ki o pravima i vrijednostima sadržanima u temeljnim Ugovorima i Povelji EU o temeljnim pravima, pružajući financijsku podršku neprofitnom sektoru u promociji tih prava i zajedničkih vrijednosti.

 

 

 

Slične objave

Skip to content