Makarska razvojna agencija MARA sa pridruženim partnerom Općinom Radenci (Slovenija) u provedbi je projekta „Strengthening the capacity of young people on media literacy in Croatia and Slovenia

Proportion
Categories: Novosti

 

Makarska razvojna agencija MARA sa pridruženim partnerom Općinom Radenci (Slovenija) u provedbi je  projekta „Strengthening the capacity of young people on media literacy in Croatia and Slovenia“. Projekt je odobren od strane Europske agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) Građani, ravnopravnost, prava i vrijednosti (CERV).

Cilj projekta je istaknuti važnost pravilnog informiranja u svijetu „letećih informacija“ među mladima te osvijestiti javnost o porastu njihove izloženosti društvenim mrežama. Svrha projekta je informirati, educirati i potaknuti mlade iz Makarske i Općine Radenci  na kritičko promišljanje problematike i izazova vezanih uz temu. Poseban fokus je na edukaciji mladih o protoku dosljednih informacija među stanovništvom.

Projekt će provoditi učenici srednjih škola u Makarskoj i Radencima, te će se u okviru projekta organizirat će se dvije konferencije o medijskoj pismenosti mladih Hrvatskoj i Sloveniji.

Aktivnosti u Makarskoj započinju 19. travnja dolaskom delegacije i učenika iz Radenaca. Najvažnije aktivnosti projekta nose učenici Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića koji su za ovu prigodi pripremili prezentaciju i video uradak na temu lažnih informacija. Sama konferencija o medijskom opismenjavanju mladih u Hrvatskoj održat će se 20. travnja 2023. u dvorani Arte u 10,30 sati. Osim prezentacije uradaka učenika škole obuhvatit će i predavanje na temu „Medijska pismenost“, koju će održati Marela Čović, mag. informacijskih znanosti te panel raspravu učenika iz Makarske i Radenaca te njihovih mentora. U privitku dostavljamo Program.

 

CERV Program je najveći program do sada namijenjen promicanju i zaštiti vrijednosti Unije: demokracije, vladavine prava, temeljnih prava, transparentnosti i dobrog upravljanja te ima za cilj izgradnju još demokratskije Europe i podizanje svijesti građana/ki o pravima i vrijednostima sadržanima u temeljnim Ugovorima i Povelji EU o temeljnim pravima, pružajući financijsku podršku neprofitnom sektoru u promociji tih prava i zajedničkih vrijednosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slične objave

Skip to content