Šesnaest polaznika uspješno završilo „EU ŠKOLU“

Proportion
Categories: Novosti

 

Ovogodišnji edukativni program „EU ŠKOLA“ koji je organiziran u četiri modula (3.,5. i 10.,12. svibnja 2022.), pohađalo je šesnaest polaznika, predstavnika sva tri sektora – javnog, civilnog i gospodarskog. Voditelj edukacije bio je iskusni Marin Urlić, stručnjak za pripremu projektnih aplikacija i provedbu EU projekata pri Clusteru za eko-društveni razvoj i inovacije (CEDRA Split).

„EU ŠKOLA“ je uz Malu poduzetničku akademiju jedan od stalnih edukativnih programa koje Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA provodi, a ovo je do sada četvrta koja je do sada organizirana (s tim da je posljednja bila organizirana on-line). Cilj EU ŠKOLE jest upoznavanje polaznika o mogućnostima financiranja projekata iz EU fondova kao i prijenos znanja i vještina pripreme i provedbe EU projekata. Programom EU ŠKOLE nastoji se ojačati kapacitete dionika u lokalnoj zajednici koji imaju namjeru pripremati i provoditi EU projekte. Na ovaj način kvalitetno se pripremaju predstavnici javnih ustanova, lokalnih udruga kao i tvrtki za specifične procedure kod pripreme, a posebno provedbe EU projekata.

Program je obuhvatio sljedeće module: UVOD – Moguć PROJEKT I OSNOVNE PRIPREME I UPRAVLJANJA PROJEKTOM – unutar kojeg su polaznici imali priliku upoznati se sa strateškim okvirima kod raspisivanja EU natječaja, uvid u EU natječaje te primjere natječaja za bespovratna sredstva sa pripadajućom dokumentacijom; PROJEKT I OSNOVNE PRIPREME I UPRAVLJANJA PROJEKTOM – koji obuhvaća kompletan put od ideje do projekta, odnosno od analize i planiranja, metodologije pripreme projekta sa aktivnostima, proračunom, održivosti projekta i horizontalnim temama; PROJEKT I OSNOVNE PRIPREME I UPRAVLJANJA PROJEKTOM  – unutar kojeg je fokus bio na provedbi i upravljanju projektom, podjeli uloga u projektnom timu, ulozi voditelja projekta, upravljanju troškovima, vremenom, komunikacijom i dionicima; PRAKTIČNI RAD uz obradu projektne ideje za prijavu projekta.

Svim polaznicima dodijeljena su uvjerenja o pohađanju edukacije.

I ovom prilikom čestitamo svim polaznicima i želimo daljnji uspjeh kod pripreme i provedbe njihovih projekata!

 

Slične objave

Skip to content