Sa provedbom krenuo projekt „Zaželi u Makarskoj“, treći projekt iz programa ZAŽELI

Proportion
Categories: Novosti

Ispred hotela Osejava upriličeno je predstavljanje projekta ,,Zaželi u Makarskoj”, faza 2. kojemu je nositelj Grad Makarska, dok je projektnu prijavu pripremila JU Makarska razvojna agencija MARA. Projekt je predstavila Tamara Batinić Ćulav, voditeljica projekta, a nazočne je pozdravio makarski gradonačelnik Zoran Paunović istaknuvši kako je ponosan što je Grad Makarska dobio bespovratna sredstva za realizaciju ovog vrijednog projekta.

Za projekt Zaželi u Makarskoj, faza 2, Gradu Makarska odobreno je 1.113,388 kn bespovratnih sredstava. Cilj projekta je intervenirati na tržište rada kroz omogućavanje zapošljavanja 12 žena u nepovoljnom položaju čime se osnažuje i unapređuje njihov potencijal u zajednici.

Ovom prigodom ugovor o zapošljavanju je potpisalo šest žena radi se o zapošljavanju na godinu dana puno radno vrijeme, a skrbit će svaka za najmanje šest korisnika. Budući da projekt podrazumijeva zapošljavanje 12 žena za preostalih 6 upražnjenih mjesta natječaj će se ponoviti u rujnu. Projekt uključuje i aktivnosti obrazovanja i osposobljavanja koje će proći svih 12 žena što će imati dugoročne učinke na njihovu radnu aktivaciju i povećanje mogućnosti njihove zapošljivosti nakon završetka projekta.

Inače, ovo je treći projekt iz programa ZAŽELI kojeg je JU Makarska razvojna agencija MARA prijavila tijekom dvije i pol godine u Makarskoj. Da ponovimo:

  1. projektu “Pružam ti ruku” nositelja Gradskog društva Crvenog križa Makarska odobreno je 2.103.036.10 kn te je zaposleno 12 nezaposlenih žena koje su pružile podršku 60 osoba u nepovoljnom položaju – projekt je uspješno proveden;
  2. projektu “ZAŽELI Sunce” nositelja Udruge OSI Sunce odobreno je 1.114.360.00 kn te je zaposleno 12 nezaposlenih žena koje su pružile podršku 85 osoba u nepovoljnom položaju – projekt je uspješno proveden;
  3. sa provedbom je krenuo i treći projekt “Zaželi u Makarskoj” nositelja Grada Makarske kojemu je odobreno 1.113.388,00 kn te je zaposleno 6 nezaposlenih žena dok će se zaposliti još 6 i koje će pružiti podršku 85 osoba u nepovoljnom položaju.

 

Rezultati sva tri projekta u sklopu programa ZAŽELI:

  • 330.784,10 kn ukupno iz programa ZAŽELI;
  • 30 nezaposlenih žena zaposleno je kroz program;
  • 6 nezaposlenih žena dodatno će se zaposliti;
  • za 230 osoba u nepovoljnom položaju osigurana je skrb i briga;
  • 3 osobe zaposlene na upravljanju projektom.

 

Jako smo ponosni što projektima koje pripremamo i prijavljujemo imamo priliku pridonijeti povećanju kvalitete života naših građana, osobito onih najpotrebnijih.

Čestitamo nositelju projekta Gradu Makarska, a osobito svim ženama koje su danas potpisale svoje ugovore o radu.

 

 

Slične objave

Skip to content