Projektu “Na zdravlje! – stavi zdravlje na prvo mjesto” 489.320,00 kn iz Europskog socijalnog fonda

Proportion
Categories: Novosti, Uncategorized

 

Ministarstvo zdravstva u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza I“ donijelo je Odluku o financiranju projekta Na zdravlje! – stavi zdravlje na prvo mjesto s iznosom 489.320,00 kn, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu.

Makarska razvojna agencija – MARA u suradnji sa partnerskom udrugom Centar za pokret iz Splita za nositelja projekta Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Makarska zajednički su pripremili projektnu prijavu. Uz Centar za pokret, projektni partner je i Makarska dijabetička udruga.

Projekt planira brojne aktivnosti informiranja građana o preventivnim pregledima i važnosti očuvanja zdravlja općenito na području Makarskog primorja, ali i same preglede građana. Tako će se organizirati edukativne radionice za oboljele od multipleskleroze, kao i pilates treninzi „MS vježbe za svaki dan“ koje će provoditi Udruga oboljelih osoba od multipleskleroze; edukacije o važnosti samopregleda uz preglede dojki i screening sa ultrazvučnom obradom, koje će provoditi Klub žena liječenih na dojci Split; nadalje edukacije o važnosti pregleda debelog crijeva iz udruge ILCO Savez udruga oboljelih od raka debelog crijeva. Makarska dijabetička udruga provodit će edukativni program u općinama Makarskog primorja koji obuhvaća mjerenje šećera u krvi, mjerenje krvnog tlaka, sastavljanje dijabetičkog jelovnika, nakon čega će se obavljati konzultacije o rezultatima kontrole šećera u krvi. Nadalje, planira se organizacija javne manifestacije „Na zdravlje!“ o zdravoj prehrani. Uz navedeno, održat će se edukacija o važnosti liječničkog pregleda na netoleranciju na gluten i postupak liječenja pravilnom prehranom za oboljele koje će provesti Dalmatinsko društvo za celijakiju Split. Uz sve navede aktivnosti edukativnih programa, održat će se zdravstveni pregledi, nabavit će se oprema za nositelja projekta i partnera Makarsku dijabetičku udrugu te će se provesti brojne promidžbene aktivnosti s ciljem provedbe medijske kampanje i diskurzivnog programa za podizanje svijesti o zaštiti zdravlja i prevenciji bolesti.

Odluka o financiranju nalazi se ovdje: https://strukturnifondovi.hr/wp-content/uploads/natjecaji/promocija-zdravlja-i-prevencija-bolesti—faza-1-7518/2.-Odluka-o-financiranju.pdf

Čestitamo nositelju i partnerima na projektu te se veselimo zajedničkoj provedbi!

Slične objave

Skip to content