Djelatnici Centra za poduzetništvo i civilno društvo i Kluba za zapošljavanje sudjelovali na programima usavršavanja

Proportion
Categories: Novosti

 

Tijekom posljednja dva tjedna djelatnici Centra za razvoj poduzetništva i civilnog društva i Kluba zapošljavanje koji djeluju pri Makarskoj razvojnoj agenciji MARA pohađali su različite programe edukacija iz domene budućeg poslovanja, a s ciljem pružanja što kvalitetnije pomoći krajnjim korisnicima. Mladen Buvinić, voditelj Centra za razvoj poduzetništva i razvoj civilnog društva završio je edukativni ciklus organiziran od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na temu „Modeli učinkovitog unutarnjeg ustrojstva upravljanja i djelovanja organizacija civilnog društva“. Edukacija je obuhvatila niz zanimljivih tema iz domene civilnoga društva: Vrijednosti i civilno društvo, Poštivanje temeljnih propisa, Upravljanje dokumentacijom, Dobro upravljanje, Rukovođenje, Strateško i operativno planiranje, Upravljanje aktivnostima, Praćenje i vrednovanje, Zaposleni, Volonteri, Izobrazba i usavršavanje, Financijsko upravljanje, Imovina, Suradnja, partnerstvo i umrežavanje, Zagovaranje i slične. S obzirom da je jedan od glavnih ciljeva formiranja Centra upravo pružanje stručne i savjetodavne pomoći organizacijama civilnoga društva s područja Grada Makarske, konstantna edukacija je jako važna, a ova će definitivno pomoći kvalitetnijem i sadržajnijem radu.

 

U tjednu između 16. i 20. rujna 2019. voditeljica Kluba za zapošljavanje i projektna koordinatorica projekta EXERCITATIONE Marina Herceg, pohađala je trening „Aktivno traženje posla prema metodologiji Klubova za zapošljavanje“ kojeg je vodio Danijela Bićanića iz Centra za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje SIRIUS iz Zagreba. Trening je namijenjen za implementaciju metodologije klubova za zapošljavanje koja podrazumijeva sljedeće mogućnosti za buduće korisnike kluba: – Individualno savjetovanje i podrška korisnicima u procesu traženja posla, – Pružanje podrške i mentoriranje korisnika u procesu stjecanja vještina upravljanja karijerom, – Pružanje informacija o načinima traženja posla, izvorima informacija o slobodnim radnim mjestima, mogućnostima koje im se pružaju u lokalnoj zajednici vezanih uz zapošljavanje.

Predviđeno je da korisnici Kluba za zapošljavanje budu nezaposlene osobe koje su većinom pripadnici ranjivih skupina (mladi, dugotrajno nezaposleni, žene) kojima je potrebna podrška u procesu pronalaska posla.

Nakon provedenog treninga voditeljica Kluba za zapošljavanje je osposobljena za pružanje kvalitetnih, pravovremenih usluga koje će biti prilagođene svakom individualnom korisniku Kluba.

S veseljem najavljujemo naše skorašnje službeno otvorenje Kluba za zapošljavanje, nakon kojeg će  Klub postati važan faktor za pružanje uslugu u zajednici koje vode ka povećanju zapošljivosti ranjivih skupina na tržištu rada.

 

Slične objave