Potpore u iznosu 9.724.270,00 kuna za 15 makarskih poduzetnika u sklopu HBOR i HAMAG BICRO zajmova/kredita za pomoć gospodarstvu

Proportion
Categories: Novosti

Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA izuzetno je ponosna na rezultate dosadašnjih aktivnosti u domeni pripreme, obrade i prijave 15 lokalnih poduzetnika kojima su odobreni zajmovi i krediti unutar paketa pomoći gospodarstvu u prvom ciklusu. Radi se o kreditima HBOR-a ukupne vrijednosti 7.757.770 kn, te zajmovima HAMAG-BICRO-a ukupne vrijednosti 1.966.500 kn. Djelatnosti poduzetnika kojima je odobren kredit HBOR-a odnose se na: turizam, ugostiteljstvo, prijevoz i agencijsko poslovanje prema programima: „Likvidnost za turizam COVID-19 zajmovi“, „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ te „Investicije privatnog sektora“.  Djelatnosti za odobrene zajmove HAMAG-BICROa odnose se na: proizvodnju, turizam i uslužne djelatnosti prema programima: „COVID19 zajam za obrtna sredstva“, „ESIF mikro zajam za obrtna sredstva“ i „ESIF mikro investicijski zajam“.

Uskoro se pokreće i novi paket mjera pomoći gospodarstvu vezano uz epidemiju COVID -19, a iznosit će 2,1 milijardu kuna. Najavljeni paket mjera obuhvaćat će potpore za plaće i fiksne troškove. U sklopu navedenih mjera u suradnji s HAMAG-BICRO-om pripremljen je novi paket “COVID kredita” u ukupnom iznosu od 1,3 milijarde kuna.

U iščekivanju ovih programa HAMAG–BICRO-a, kao i programa HBOR-a te ostalih institucija – JU Makarska razvojna agencija MARA spremna je bez naknade, svim svojim sadašnjim i budućim korisnicima pružiti pomoć savjetovanja, pripreme i prijave na navedene programe i potpore.

Na usluzi smo svim našim poduzetnicima, kako za mjere pomoći, tako i za investicijske programe te ostale potpore unapređenja njihova poslovanja.

Slične objave

Skip to content