28 polaznika uspješno završilo on-line program „EU ŠKOLA – priprema i provedba EU projekata“

Proportion
Categories: Novosti

 

U organizaciji JU Makarska razvojna agencija MARA održan je on-line edukativni program „EU ŠKOLA – priprema i provedba EU projekata“ za 28 zainteresiranih polaznika.

Ovo je inače treća po redu „EU ŠKOLA“ koju je JU MARA organizirala od svog osnutka u posljednje četiri godine.

Kao i dosadašnjih godina, program je proveden u suradnji sa CEDRA-om Split (Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj), ispred koje je predavač bio Marin Urlić.

Polaznici su se tijekom četiri dana rada putem Zoom aplikacije (16. i 17. studenog 2020. te 23. i 24. studenog 2020.) upoznali s mogućnostima i načinom kako pripremiti i provesti projekte financirane iz EU fondova. Program je prilagođen  predstavnicima sva tri sektora – gospodarskog, civilnog i javnog, kao i pojedincima koji žele razviti vlastitu projektnu ideju za EU sufinanciranje. Kroz ovakav sustav rada polaznici su savladali metode koje su potrebne za izradu kvalitetnog projekta prema unaprijed definiranim pravilima za prijavu na natječaj i u konačnici za ostvarivanje bespovratnih sredstava.

Polaznici koji su pohađali sve module, uručena su uvjerenja o uspješno završenom programu.

 

Ravnateljica Lidija Vukadin Vranješ istaknula je kako Makarska razvojna agencija MARA i dalje stoji na raspolaganju svim građanima, bilo udrugama, gospodarstvenicima, ustanovama i ostalim subjektima na raspolaganju radi razvijanja vlastitih ideja te pripreme projektnih prijedloga u nadolazećem financijskom razdoblju 2021. – 2027. za provođenje kohezijske politike.

 

 

Slične objave

Skip to content