Objavljen Javni poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama

Proportion
Categories: Novosti

Danas je objavljen Javni poziv na podnošenje zahtjeva za sufinanciranje projekata iz Programa poticanja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Grada Makarske za 2023.  Javni poziv dio je kampanje „Makarski ZELENI PREKIDAČ – prebaci na održivost!“, a Grad Makarska na ovaj način sufinancira fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju.

Javni poziv dostupan je na poveznici https://makarska.hr/natjecaji-i-javni-pozivi  kao i na poveznici ispod teksta.

Na Javni poziv mogu se prijaviti građani Grada Makarske koji su vlasnici ili suvlasnici obiteljske kuće na čijoj adresi moraju imati prijavljeno prebivalište. Prihvatljive obiteljske kuće su postojeće kuće koje su izgrađene temeljem akta – sukladno Zakonu o gradnji, u kojima je više od 50% bruto podne površine namijenjeno za stanovanje i koja zadovoljava jedan od sljedeća dva uvjeta: 1.) ima najviše tri stambene jedinice ili 2.) ima građevinsku bruto površinu manju ili jednaku 600 m2. Na adresi  obiteljske kuće ne smije biti  nepodmirenih dugovanja prema Gradu Makarskoj.

Grad Makarska svima koji zadovoljavaju uvjete dodjeljuje izdašnih 400 eura po 1 kW instalirane elektrane, a po obiteljskoj kući može se ostvariti najviše do 5.000,00 Eura potpore (iznos pokriva do 12,5 kW).

Važno je istaknuti da javni poziv traje najkasnije do 1. prosinca 2023. ili do iskorištenja sredstava, a prihvatljivi troškovi su oni koji su nastali od 1. siječnja 2023. Dakle, prihvatljivi su i oni korisnici koji su već ugradili sustav, a imaju obveznu dokumentaciju definiranu javnim pozivom.

Prijave na javni poziv zaprimaju se odmah po objavi istog, a evaluiraju se redoslijedom primitka.

Svi zainteresirani građani za pomoć oko pripreme prijava mogu se obratiti Javnoj ustanovi Makarska razvojna agencija MARA slanjem upita elektroničkom poštom na adresu info@mara-makarska.hr i centar@mara-makarska.hr  ili pozivom na broj +385 99 582 93 16.

Slične objave

Skip to content