Za tri turistička projekta makarskih poduzetnika – 44.000,00 eura

Proportion
Categories: Novosti, Uncategorized

 

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa “Konkurentnost turističkog gospodarstva” za 2023. godinu kojom se dodjeljuju potpore za turističke projekte.

Potpore su namijenjene za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva, a program u središte pozornosti stavlja zelenu i digitalnu tranziciju poduzetnika u sektoru turizma, razvoj održivih turističkih proizvoda, poboljšanje procesa u ugostiteljskom poslovanju, razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga prihvatljivih za okoliš, kružno gospodarstvo te povećanje energetske učinkovitosti.

Program podupire postojeće ugostiteljske objekte s cjelogodišnjim poslovanjem koji imaju neko od važećih rješenja iz skupine Restorani, Gostionica ili iz skupine Barovi – Konoba te turističke agencije upisane u Središnji registar ili koje imaju Rješenje o ispunjavanju uvjeta za pružanje usluga turističke agencije.

Potpore poduzetnicima s područja Makarske odnose se na dva restorana te jednu turističku agenciju kojima smo pripremili projektnu prijavu, u ukupnom iznosu od 44.000,00 eura.

Sretni smo jer se radi o korisnicima s kojima njegujemo višegodišnju suradnju, a još više što imamo priliku doprinijeti njihovom daljnjem rastu i razvoju.

 

 

 

Slične objave

Skip to content