Europa prepoznaje dobre ideje i kvalitetne proizvode – Proizvodnom obrtu Herbae Dalmatiae 105.044,69 kuna

Proportion
Categories: Novosti

Za projekt proizvodnog obrta HERBAE DALMATIAE, vlasnice Jelene Erceg naziva „Mediteran na europskom tržištu“, prijavljenog na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2“, osigurano je 105.044,69 kuna bespovratnih sredstava što predstavlja najveći mogući iznos sufinanciranja prihvatljivih troškova.

Na temelju dugogodišnje, uspješne suradnje i pružanja tehničko-savjetodavne pomoći uspješnoj ženi poduzetnici, i ovu projektnu prijavu pripremila je JU Makarska razvojna agencija – MARA, a dosadašnje kvalitetno poslovanje poduzetnice kao i njenih originalnih proizvoda, po drugi put prepoznala je i Europa.

Zahvaljujući ovim sredstvima Herbae Dalmatiae predstavit će se na sajmu Vivaness  u Nunbergu 2020. godine u svrhu prezentacije svojih proizvoda. Sajam se održava u sklopu BIOFACH, najvećeg sajma za organsku hranu. Preko 250 izlagača iz 30 zemalja prepoznalo je vrijednost sajma a cilj je da 2020 godine obrt Herbae Dalmatie bude jedan od sudionika sajma. Sudjelovanjem na navedenom sajmu Herbae Dalmatie ostvario bi višestruke koristi budući da bi istim dobili priliku za upoznavanjem s distributerima odnosno konkurencijom te  potencijalnim  idejama o novim proizvodima.

Herbae Dalmatiae, obrt za proizvodnju kozmetike, vlasnice Jelene Erceg dvanaest godina proizvodi organsku kozmetiku u Makarskoj. Svoj  uspjeh i stabilnost na tržištu duguje kvalitetnim proizvodima, izrađenima na temelju održivog razvoja i uporabom kvalitetnih sirovina iz lokalnog okruženja. Turisti diljem Hrvatske zavoljeli su te mirisne mediteranske proizvode, koriste ih i naručuju od kuće. Znatiželjne posjetitelje svih nacionalnosti ljubazno dočekuju u svojoj radionici, rado im pokažu pogon, upoznaju sa proizvodima i Herbae pričom, te savjetuju.

Bespovratnim sredstvima Herbae Dalmatiae ojačat će svoj brend boljim pozicioniranjem na domaćem i inozemnom tržištu kozmetike.  Izvoz je jedan od važnih segmenata  poslovanja za male proizvođače s obzirom da hrvatsko tržište nije veliko. Za uspjeh u izvozu iznimno je važna kvaliteta proizvoda, budući da se na inozemnim tržištima obrt Herbae Dalamatia susreće sa jakom konkurencijom, a naglasak je na prirodnim i organskim proizvodima koji su osobito cijenjeni u kozmetičkoj industriji.

Kvaliteta proizvoda ovisi o kvaliteti sirovina, a velik dio sirovina dolazi sa lokalnog područja čime se potiču hrvatski kooperanti i male tvrtke od kojih se ista i nabavlja.

 

Slične objave

Skip to content