Dodijeljena sredstva za projekt „Povećanja komunalnog standarda u cilju očuvanja stare gradske jezgre Grada Makarske“

Proportion
Categories: Novosti

 

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je popis odobrenih zahtjeva namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017. godinu među kojim je odobren zahtjev na prijavitelja Grad Makarsku po nazivom ”Povećanje komunalnog standarda u cilju očuvanja stare gradske jezgre Grada Makarske” u ukupnom iznosu prijavljenih sredstva u visini od 60.000,00 kn.

Projektom se nabavlja visokotlačni stroj za čišćenje javnih površina prekrivenih bijelim kamenom, ukupna vrijednost investicije iznosi 120.257,27 (s PDV-om) dok je intenzitet potpore na predmetni poziv bio definiran sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti prema kojoj Grad Makarska spada u IV. skupinu, što definira intenzitet potpore od 50%.

Uređaj je idealan za primjenu svih vrsta, kako u građevinarstvu, u industriji tako i u komunalnom sektoru. Veliki spremnik za vodu od 500 litara do 30 minuta u operacijama čišćenja u punom kapacitetu vode. Sa 100-litarskim dizelskim tankom i snažnim Yanmar dizel motorom omogućuje samostalnu uporabu bez vanjskog izvora napajanja. Predmetnim projektom se trajno rješava problem čišćenja javnih površina čime se utječe na očuvanje stare gradske jezgre grada Makarske.

U ponedjeljak, 10. travnja 2017. u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević potpisao je i podijelio Odluke o dodjeli sredstava gradovima i općinama Splitsko-dalmatinske županije koju je za Grad Makarsku primio gradonačelnik Tonći Bilić.

Slične objave

Skip to content