86.000,00 kuna za energetsku obnovu tri obiteljske kuće

Proportion
Categories: Novosti

U  mjesecu srpnju Makarska razvojna agencija MARA je na Javni poziv Splitsko-dalmatinske županije za iskazivanje interesa za provedbu Programa sustavno gospodarenje energijom na području Splitsko-dalmatinske županije prijavila tri korisnika. I to: jednog korisnika na Projekt 1 – poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama te dva korisnika na na Projekt 2 – poticanje povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća.

Sukladno Odluci SDŽ o raspodjeli dijela sredstava Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2019. namijenjenih Upravnom odjelu za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu, sva tri korisnika ostvarila su značajne, odnosno maksimalne iznose potpora za energetsku obnovu svojih obiteljskih kuća. U okviru Projekta 1- Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama ostvaren je maksimalan iznos potpore od 20.000,00 kuna za korisnika koji će ugraditi novi sustav s  dizalicom topline za grijanje potrošne vode i prostora. U okviru Projekta 2 – Poticanje povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, ostvarene su dvije potpore sa maksimalnim iznosima od 33.000,00 kuna za povećanje toplinske zaštite ovojnice te zamjenu vanjske stolarije.

Za sve zainteresirane za energetske obnove obiteljskih kuća stojimo na raspolaganju radi informiranja i savjetovanja, te čekamo daljnje upute Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o dinamici raspisivanja natječaja.

Našim korisnicima čestitamo na ostvarenim potporama i želimo uspješnu realizaciju svojih projekata!

Slične objave

Skip to content