KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE: Završen edukativni ciklus „Kako pokrenuti vlastiti posao i napisati poslovni plan“

Proportion
Categories: Novosti, Uncategorized

 

U sklopu Kluba za zapošljavanje koji djeluje pri Makarskoj razvojnoj agenciji MARA od 11. do 14. studenog te od 18. do 20. studenog održan je edukativni ciklus “Kako pokrenuti vlastiti posao i napisati poslovni plan.

Petnaest polaznika je kroz sedam dana (21 sat) interaktivno sudjelovalo na edukativnom i praktičnom dijelu razrađujući različite teme vezane za planiranje pokretanja vlastitog posla.

Teme koje su razrađivane:

  • strategijsko planiranje (SWOT analiza, SMART ciljevi i GANTT dijagram),
  • esencijalizam, upravljanje financijama,
  • fundraising (prikupljanje novcanih sredstava),
  • public relations (odnosi s javnoscu)
  • human resources (ljudski potencijali).

 

Edukaciju je provela Glorija Matic, magistra socijalne politike i Learning Designer.

Nakon uspješno završene edukacije polaznicima su dodijeljena Uvjerenja u prostorijama Kluba za zapošljavanje.

Edukacija je financirana iz projekta EXERCITATIONE sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu kojeg je otvoren Klub za zapošljavanje, u čijem prostoru se odvijao edukativni ciklus.

Čestitamo svim polaznicima na novim znanjima i vještinama koje su stekli!
Uz to svakako valja spomenuti trud i ustrajnost naših polaznika, s obizom da je njih čak petnaest pohađalo predavanja svaki dan. Veseli nas i činjenica da je naš Klub postao prava mala radionica i tvornica novih ideja, što nas još više motivira u daljnjem radu

U sklopu projekta, nastavljamo dalje sa brojnim aktivnostima. Već idućeg tjedna objavljujemo Javni poziv za iskazivanje interesa za programe prekvalifikacija za nezaposlene osobe s područja Grada Makarske, a vrlo skoro krećemo i sa programima usavršavanja, za koje se prijavilo čak 22 polaznika. Radi se o usavršavanjima za voditelje poslovnica, turističke vodiče i recepcionere. Odmah početkom 2020. nastavljamo i sa edukativnim programima.

U međuvremenu, pozivamo sve zainteresirane nezaposlene osobe da posjete Klub za zapošljavanje na adresi Hrpina 1, gdje će vas s osmijehom dočekati naša Marina Herceg – voditeljica Kluba za zapošljavanje i koordinatorica projekta, ili nam se obratite putem e-maila klub@mara-makarska.hr.

 

 

 

Slične objave

Skip to content