140.448,00 kn za poticanje lokalnog športa i obuku neplivača

Proportion
Categories: Novosti

Slijedom ovogodišnje prijave na Javni natječaj poticanja lokalnog športa Ministarstva turizma i sporta odobrena su sredstva za dva naša korisnika Plivači klub GALEB i Hrvatski radnički nogometni klub ZMAJ. Plivačkom klubu Galeb odobrena su sredstva u iznosu od 44.800,00 kn za program obuke neplivača „I ja mogu plivati“ sufinancirane u sklopu  sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“. PK GALEB tako nakon završetka hvale vrijednog projekta „SPORTski INpuls“ nastavlja rad sa najmlađima na obuci plivanja.

 

HRNK Zmaj odobrena su sredstva u iznosu od 95.648,00 kn za  organizaciju 12. Međunarodnog turnira „Mali Zmaj“ u sklopu  sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja. Uz Grad Makarska i TZ Makarska koji su dugogodišnji sponzori organizacije Međunarodnog turnira „Mali Zmaj“ ove godine sredstvima Ministarstva turizma i sporta podići će se kvaliteta organizacije sportske manifestacije koja ima veliki značaja za razvoj turizma u Makarskoj obzirom da  na samom turniru sudjeluje više od 40 klubova iz Hrvatske i Europe sa preko 2400 sudionika natjecanja. Važno za napomenuti je kako HRNK Zmaj njeguje i onaj van natjecateljski dio, organizirajući brojne društvene sadržaje s ciljem sklapanja prijateljstava za četiri dana trajanja turnira, svijesni njihove važnosti.

 

 

Financijska sredstva odobrena od strane Ministarstva turizma i sporta pomoći će PK Galeb i HRNK ZMAJ nastavak uspješnog djelovanja na području sporta u gradu Makarskoj.

 

Slične objave

Skip to content