110.000,00 eura bespovratnih sredstava za projekt „S osmijehom u školu“

Proportion
Categories: Novosti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o financiranju projekata u okviru poziva Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama – faza VI., među kojima je i projekt Grada Makarske „S osmijehom u školu“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 184.922,40 eura, od čega bespovratna sredstva čine 110.000,00 eura. Zahvaljujući projektu zaposlit će se 26 pomoćnika u nastavi koji će raditi s ukupno 30 učenika s razvojnim teškoćama, pružajući im potrebnu podršku i pomoć u njihovom obrazovnom procesu.

Projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi u Gradu Makarskoj uspješno se provodi već 16 godina, a od 2015. godine pod nazivom „S osmijehom u školu-pomoćnici u nastavi makarskih školaraca“ sufinancira se EU sredstvima. Uz kvalitetnu suradnju svih uključenih lokalnih dionika, projekt značajno utječe na povećanje kvalitete života učenika s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Projektni partneri Gradu Makarskoj su Osnovna škola Stjepana Ivičevića i Osnovna škola oca Petra Perice, dok je projektnu prijavu pripremila Javna ustanova Makarska razvojna agencija – MARA. Cilj projekta je osiguravanje inkluzivnog obrazovanja učenicima s teškoćama u razvoju u dvije osnovne škole u svrhu osiguravanja uvjeta za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emotivno funkcioniranje.

Slične objave

Skip to content