1.452.334,25 kn za projekt Energetske obnove Podtribinskog prostora glavnog terena GSC-a Makarska

Proportion
Categories: Novosti

 

JU Makarska razvojna agencija MARA, u suradnji sa Gradom Makarska kao nositeljem projekta, a na inicijativu Gradskog sportskog centra Makarksa u rujnu 2018. prijavila je projekt Energetska obnova Podtribinskog prostora glavnog terena GSC-a na adresi Franjevački put 2 na Javni poziv Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Namjena objekta je nestambena, te je izgrađen 1979. godine. Objekt se sastoji od suterena, prizemlja i kata. Unutar objekta su smještene prostorije sportskih udruga, uredske prostorije, sanitarni čvorovi, hodnici, garderobe, caffe bar, kuglana i kotlovnica.

Objekt spada u energetski razred D.

Sukladno Glavnom projektu energetske obnove izvest će se sljedeće aktivnosti:

Predviđena je toplinska izolacija vanjskih zidova s toplinskom izolacijom, kamenom mineralnom vunom debljine d=10 cm, zamjena postojeće vanjske drvene stolarije s novom PVC s trostrukim izolirajućim staklom i metalne bravarije s novom aluminijskom stolarijom s trostrukim izolirajućim staklom, toplinska izolacija kosoga krova s toplinskom izolacijom, kamenom mineralnom vunom debljine d=16 cm u pogledu sa završnom obradom pogleda s gipskartonskim pločama, toplinska izolacija poda prema vanjskom prostoru s toplinskom izolacijom,

kamenom mineralnom vunom debljine d=16 cm u pogledu sa završnom obradom. Navedene radnje rezultirat će prelaskom zgrade iz trenutnog energetskog razreda D u energetski razred C, ostvarivanjem ušteda od 61,31% potrebne energije za grijanje objekta i 20,83% primarne energije za potrebe objekta te ukupnim smanjenjem emisije CO2 u javnim zgradama i poboljšanjem estetskog izgleda zgrade za korisnike zgrade i građane grada Makarske.

Slične objave