Za projekt Energetska obnova Hostela Makarska – objekt „A“ 832.780,85 kn iz EU fondova

Proportion
Categories: Novosti

Projekt Energetska obnova Hostela Makarska – objekt „A“ koji se nalazi u staroj gradskoj jezgri, odobren je za sufinanciranje u iznosu od 832.780,85 kn, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 1.200.196,00 kn.

JU Makarska razvojna agencija MARA u rujnu je za poduzetnika PAVONES društvo s ograničenom odgovornošću za turizam i usluge prijavila predmetnu prijavu na Javni poziv Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina) koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na temelju kvalitetno pripremljene tehničke dokumentacije; energetskog pregleda građevine, provedene proračunske analize, izvješća o provedenom energetskom pregledu građevine te Glavnog projekta energetske obnove zgrade, odličnom suradnjom sa vlasnicima i projektantima izrađen je projektni prijedlog za kojeg je danas pristigla pozitivna Odluka o dodjeli bespovratnih sredstava koju potpisuje Ministar Tomislav Ćorić.

Objekt se sastoji od prizemlja i dva kata, a izgrađen je 1967. godine. Obnovom Hostela Makarska – objekt “A”, osim provedbe mjera energetske učinkovitosti doprinosi se unapređenju turističke ponude grada Makarska.

Važno za napomenuti je i to kako je predmetni projekt konkurirao najvećim hotelskim kućama u Hrvatskoj, a ukupan iznos sredstava samog natječaja nedostatan za veliki broj prijavljenih, te uz to i činjenica da Makarska, kao jedinica lokalne samouprave gubi veliki broj bodova temeljem kriterija indeksa razvijenosti. Stoga je pozitivna Odluka o financiranju uistinu veliki uspjeh kako za korisnika, tako i za nas.

Rezultat uspješne projektne aplikacije krije se u odličnoj suradnji i komunikaciji sa poduzetnikom, njegovom dosadašnjem uspješnom poslovanju, kvalitetno pripremljenoj teničkoj dokumentaciji te iskustvu iz domene energetske učinkovitosti.

Čestitamo tvrtki Pavones na odličnim vijestima i veselimo se nastavku suradnje!

Slične objave