Uskoro otvaranje Kluba za zapošljavanje

Proportion
Categories: Novosti

Posljednjih mjeseci tim Mare aktivno je pripremao sve potrebne predradnje za otvaranje Kluba za zapošljavanje i Centra za razvoj poduzetništva i civilnog društva.

Nove prostorije nalaze se na adresi Hrpina 1, a iste su uređene i opremljene novom opremom kako bi budući klijenti, odnosno nezaposlene osobe na jednom mjestu imali uslugu prilagođenu njihovim potrebama. Klub za zapošljavanje otvara se u sklopu projekta EXCERTITATIONE, financiranog u 100 % iznosu iz Europskog socijalnog fonda, prijavljenog u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Projektni partneri su CEDRA (Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj) Split te Udruga Ruke za bolju Makarsku, a Grad Makarska te SŠ fra Andrije Kačića Miošića projektni suradnici. Projekt ima za cilj intervenirati na tržište rada kroz razvijanje i provedbu prilagođenih programa osposobljavanja, prekvalifikacije i usavršavanja, osnaživanja i motiviranja pripadnika ciljane skupine za aktivaciju i ulazak u svijet rada.

U svrhu kvalitetnog funkcioniranja Kluba za zapošljavanje zaposlena je i educirana voditeljica Kluba – Marina Herceg. Klub za zapošljavanje nudit će besplatne usluge intenzivnog grupnog i individualnog rada s nezaposlenim osobama, na naglaskom na mlade radi stjecanja znanja, iskustava, kao i „mekih vještina“ kroz kontinuirano obrazovanje, mentoriranje i podršku kako bi se osnažili za kvalitetan nastup na tržištu rada, socijalno se reintegrirali te samim tim povećali svoju zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada.

Klub će nuditi sve potrebne resurse za proces traženja zaposlenja; korištenje računala i interneta, pristup oglasima objavljenim na različitim platformama, korištenje telefona u svrhu kontaktiranja poslodavca, obuku za traženje posla, savjetodavne usluge, edukativni materijal i publikacije, spajanje poslodavaca sa korisnicima i njihovo umrežavanje, pružanje relevantnih informacija o aktivnim mjerama zapošljavanja i sl. Projekt predviđa program prekvalifikacija i usavršavanja u zanimanja: kuhar, konobar; programe usavršavanja za zanimanja: recepcionar, turistički vodič i voditelj turističke poslovnice, poslovno komuniciranje na engleskom i njemačkom jeziku.

 

 

USLUGE KLUBA:

 • Motivacijske radionice,
 • Intenzivni grupni i individualni treninzi,
 • Stjecanje znanja, iskustva i „mekih vještina“ kroz kontinuirano savjetovanje, mentoriranje i podršku,
 • Korištenje računala i interneta zbog lakšeg pristupa oglasima objavljenim na različitim platformama, te korištenje telefona u svrhu kontaktiranja poslodavaca,
 • Obuka za aktivno traženje posla,
 • Izrada životopisa,
 • Izrada edukativnog materijala i publikacija,
 • Pružanje relevantnih informacija o aktivnim mjerama zapošljavanja,
 • Izrada Poslovnog plana za ostvarivanje mjera Samozapošljavanja,
 • Umrežavanje sa poslodavcima.

 

PROGRAM:

 1. TRENING „Aktivno traženje posla prema metodologiji klubova za zapošljavanje“
 2. TRENING „Prezentacijske vještine i javni govor“
 3. EDUKACIJA „Kako pokrenuti vlastiti posao i kako napisati Poslovni plan“
 4. PROGRAMI PREKVALIFIKACIJA ZA NEZAPOSLENE OSOBE U ZVANJA: Kuhar i konobar
 5. PROGRAMI USAVRŠAVANJA: Recepcioner, Turistički vodić, Voditelj turističke poslovnice
 6. EDUKATIVNI CIKLUS: „Poslovno komuniciranje na engleskom i njemačkom jeziku“
 7. PROFESIONALNO USMJERAVANJE UČENIKA SREDNJE ŠKOLE: „Donošenje odgovorne profesionalne odluke“ te individualno savjetovanje
 8. RADIONICA: „Društveno poduzetništvo“

 

Za sva pitanja i usluge kontakt mail je: klub@mara-makarska.hr.

Slične objave

Skip to content