“Urbani vrtlari” – Savršen dan u školskom vrtu

Proportion
Categories: Novosti

Danas smo u sklopu projekta “Osvijesti i prihvati promjenu” čiji nositelj je Savjetovalište Lanterna, a JU Mara projektni partner, održali radionicu na temu biovrtlarstva za učenike i djelatnike OŠ Stjepana Ivičevića. Radionica se provodi u sklopu aktivnosti JU Mara „Urbani vrtlari“.

Nakon niza zanimljivih, poučnih i zabavnih aktivnosti u sklopu projekta, u dvorištu OŠ Stjepana Ivičevića, pored staklenika kojeg smo također postavili u sklopu ovog projekta, danas smo održali radionicu o pripremi staklenika za uzgoj bilja. Radionicu je vodila Mila Lukić, koja je „u živo“ upoznala učenike sa vrtnim alatima, supstratima koji se koriste, a nakon upoznavanja o sjetvi u stakleniku, pikiranju, presađivanju, učenici su posijali svoje prvo bilje: kamilicu, dragoljub, bosiljak, rikolu, salatu kristalku, kadulja, vlasac i sl. Radionicu su pohađali učenici 4. i 5. razreda te su pokazali izniman interes za vrtlarstvo. Ovom prigodom malim vrtlarima podijeljene su i prigodne kecelje za budući rad, obzirom će upravo oni dalje skrbiti o školskom stakleniku. Ovaj lijepi događaj uveličala je ekipa iz coo Juraj Bonači.

Da podsjetimo, u sklopu aktivnosti „Urbani vrtlari“ prethodno smo proveli niz aktivnosti na koje smo jako ponosni s obzirom da su iste itekako utjecale na pozitivne promjene kod naših građana. Radionice Kompostiranje i Biovrtlarstvo koje smo proveli prošle godine u svibnju privukle su popriličan broj polaznika. Svim polaznicima, ali i ostalim zainteresiranim građanima podijelili smo vrtne kompostere sa prigodnim informativnim letcima o kompostiranju koje je izdao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nakon toga školski vrt smo opremili novim staklenikom i svom potrebnom opremom, alatom i sadnim materijalom. Nakon današnje radionice slijedi i volonterska akcija učenika, volontera i sudionika u projektu koji će urediti školski vrt i oplemeniti ga.

 

 

Slične objave