Za EUdukaciju ministarstvo osiguralo gotovo 44 tisuće kuna Udruzi Ruke za bolju Makarsku

Proportion
Categories: Arhiva, Novosti

Nakon uspješne prijave na natječaj Ministarstva vanjskih i europskih poslova iz područja Informiranje o EU, udruga Ruke za bolju Makarsku u partnerstvu s udrugom Savjetovalište Lanterna i uz pomoć Makarske razvojne agencije počela je s provedbom projekta EUdukacija.

Svrha ovog projekta za koje je resorno Ministarstvo izdvojilo 43.770,00 kuna je informiranje i edukacija djece i mladih o različitim aspektima članstva u EU, u kontekstu aktualnog predsjedanja RH Vijećem EU.

Projektne aktivnosti krenule su još koncem siječnja ove godine kroz interaktivno predavanje za učenike petih razreda na temu „EU – od ideje do realizacije“. Do kraja provedbe šestomjesečnog projekta planirano je još jedno interaktivno predavanje za osnovnoškolce s temom „Hrvatska kao dio EU“ te dvije radionice za učenike srednje škole na kojima će se govoriti o funkcioniranju europskih institucija i donošenju zajedničkih odluka.

Osim edukativnih aktivnosti, projekt predviđa i provedbu ispitivanja stavova i potreba srednjoškolaca metodom strukturiranog dijaloga za mlade na temu „Poznam li i živim europske vrijednosti“ te organizaciju debate na pitanje „ Je li život izvan Hrvatske dobra prilika za mlade?“

Prigodom obilježavanja Dana Europe (9.svibnja) u organizaciji MARA-e postavit će se info štand na Trgu 156 brigade na kojem će i šira populacija građana biti upoznata s projektom kao i s obnovom gradskih lokacija i objekata financiranih EU sredstvima.

U svrhu prezentacije primjera dobre prakse, početkom ožujka će se organizirati predstavljanje Erasmus + projekta u koji su trenutno uključeni učenici i nastavnici OŠ Stjepana Ivičevića. Kako bi se i ostali učenici i nastavnici potaknuli na daljnje uključenje u ovaj i slične projekte.

U svibnju, tijekom ugošćavanja ostalih sudionika spomenutog Erasmus+ projekta organizirat će se njihov posjet Kotišni i dijelu PP Biokovo, Malakološkom muzeju, prezentacijskom centru TZ-a i ostalim lokacijama i objektima, čime će se djecu i mlade informirati o prednostima članstva u EU kroz financiranja različitih razvojnih projekata u lokalnoj sredini.

 

O terminima i mjestima održavanja svake navedene aktivnosti pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

 

Za dodatne informacije slobodno kontaktirajte voditelja projekta Petra Kelvišera na 0981813389 ili mail: petarkelviser@gmail.com

 

Petar Kelvišer, predsjednik udruge Ruke za bolju Makarsku

Slične objave

Skip to content