Sa stručnjacima o mogućnostima financiranja turističkih kapaciteta i projekata

Proportion
Categories: Novosti, Uncategorized

J.Glučina / Ž.Kovačić

Grad Makarska, Turistička zajednica i Makarska razvojna agencija MARA organizirali su za predstavnike obiteljskog smještaja, malih hotela, turističkih agencija i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji se bave uslugom smještaja ili turističkih usluga i sadržaja informativnu radionicu o mogućnosti financiranja turističkih kapaciteta, čega je krajnji cilj povećanje kvalitete ponude u turizmu. Odazvali su se građani u velikom broju kako bi na jednom mjestu, u hotelu Biokovo, imali priliku od stručnjaka čuti o aktualnoj ponudi modela financiranja turističkih kapaciteta i projekata. Na početku, u ime organizatora skup su pozdravili Lidija Vukadin Vranješ, ravnateljica JU MARA i Hloverka Novak Srzić, direktorica Ureda TZ Grada Makarske.

– Ovo je uistinu korisna radionica kako bi se educirali za unapređenje makarskog turizma i turizma naše Rivijere. Prema E-visitoru statistika je rekla da je ove godine popunjenost kapaciteta u hotelima s 4 zvjezdice povećala se za 4 %, a u privatnom smještaju, kategorije 4 zvjezdice, povećala se za 14 %, što najbolje govori kako, kada imate kvalitetne smještajne kapacitete možete bolje proći na globalnom turističkom tržištu -istaknula je direktorica Novak Srzić.

Anita Aranza iz Splitsko-dalmatinske županije, Mira Krneta ispred HBOR-a, Bojan Perić i Ivan Križanović HAMAG-BICRO, Dora Vitez iz CEDRA Split, potanko su stručno obrazložili tko se može prijaviti, za što, za kakve projekte i pod kakvim uvjetima, na koji način i na koji natječaj za bespovratna sredstva ili pak gdje i kome za zajmove i povoljne kredite, a sve s ciljem unapređenja kvalitete razvoja turizma i povećanja konkurentnosti. Nakon ovog uvodnog informativnog dijela zainteresiranima su i pojedinačno savjetodavno objasnili kako i što da naprave kako bi mogli dobiti potpore za svoje projekte. Na skupu je izražena spremnost i predstavnika institucija koje su sudjelovale u prezentaciji i JU MARA, da budu potpora i savjet zainteresiranima kako bi lakše realizirali svoje projekte. Podsjetili su na adrese i telefone gdje im se mogu obratiti i doznati na koji način detaljno se mogu i dodatno informirati za svoje individualne projekte.

– Kao tehnička potpora svima koji trebaju uslugu ove vrste, ili pak trebaju savjetodavnu i tehničku potporu i nadalje uvijek je na raspolaganju kod izrade poslovnih planova Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA – rekla je Lidija Vukadin Vranješ. Podsjetila je kako je najavljen natječaj Ministarstva turizma za konkurentnost turističkog gospodarstva namijenjen poduzetnicima u turizmu od hostela, hotela, pansiona, OPG-ova, turističkih agencija… što je program kojeg naši građani koriste niz godina. Javni poziv bit će uskoro, zapravo ga očekujemo svaki dan.

 

PREZENTACIJE:

ESIF Jamstva i zajmovi

HBOR – prezentacija programa

PPT podmjera 6.2.

PPT podmjera 6.4.

Prezentacija PRR

SDŽ – prezentacija

 

 

Slične objave

Skip to content