Projektu „ZVONCE za obitelj je najbolji prijatelj!“ 4,4 milijuna kuna

Proportion
Categories: Novosti

Projektu „ZVONCE za obitelj je najbolji prijatelj!“ 4,4 milijuna kuna

Dana 3. siječnja 2019. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao Posredničko tijelo razine 1 u okviru otvorenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.02.2.2.08 „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ donijelo je 7. Odluku o financiranju, među kojima je i projekt „ZVONCE za obitelj je najbolji prijatelj!“, kojeg je JU Makarska razvojna agencija MARA pripremila i prijavila za korisnika DV Biokovsko zvonce i partnera Grada Makarska.

Cilj projekta je doprinos usklađivanju poslovnog i obiteljskog života roditelja uvođenjem novih usluga produljenog i smjenskog te unapređenja postojećih usluga rada DV Biokovsko zvonce čime se pridonosi razvoju predškolskog odgoja u gradu Makarska te u konačnici demografskoj obnovi RH.

Projekt je prijavljen u okviru ESF – Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ sa 100 postotnim udjelom financiranja.

Vrijeme provedbe projekta je 24 mjeseca.

Ciljane skupine projekta obuhvaćaju 6 vrtića i 14 skupina, 109 djece uključenih u produženi rad vrtića, 19 djece uključenih u smjenski rad, 13 novozaposlenih odgojitelja, 3 nova stručna suradnika, i to logoped, edukacijski rehabilitator i kineziolog, pomoćni kadar: spremačicu i kuharicu, dok će dodatno  25 odgojitelja i stručnih suradnika poboljšati svoje profesionalne kompetencije pohađanjem stručnih edukacija.

Projekt izravno doprinosi poboljšanju situacije djece čiji roditelji novim radom vrtića imaju mogućnost uskladiti svoje radno vrijeme sa radnim vremenom vrtića, čime se direktno pridonosi razvoju obitelji i njihovom ostanku u zajednici. Projekt izravno doprinosi nezaposlenim odgojiteljima koji dobivaju mogućnost zapošljavanja kao i postojećem stručnom kadru vrtića koji će unaprijediti svoja znanja i vještina te na taj način poboljšati kvalitetu rada vrtića.

Osim navedenog, projektom će se unaprijediti i dva posebna programa: sportski program i program s djecom s teškoćama. Čak 579.537,42 kn predviđeno je za nabavu novog namještaja i didaktičke opreme za svih 6 vrtićkih objekata.

Ovo je nakon projekta “Energetske obnove zgrade vrtića Ciciban” (2,4 mil. kn), sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i projekta “Sanacije i opremanja fiksnom opremom dječjeg vrtića Ciciban“ (219.243,00 kn) sufinanciranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, treći projekt kojeg smo pripremili za naš vrtić, te ujedno i najveći.

Odluka o financiranju nalazi se ovdje: https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/unaprjedenje-usluga-za-djecu-u-sustavu-ranog-predskolskog-odgoja-obrazovanja/

 

Slične objave