Projektu „S osmijehom u školu“ – pomoćnici u nastavi makarskih školaraca – faza V odobreno 717.278,50 kn bespovratnih sredstava

Proportion
Categories: Novosti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V. nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekata donijelo je Odluku o financiranju 53 projekta, među kojima je i projekt „S osmijehom u školu“.

Nositelj projekta je Grad Makarska, dok su projektni partneri Osnovna škola Stjepana Ivičevića, Osnovna škola oca Petra Perice i Javna ustanova Makarska razvojna agencija – MARA koja je i pripremila projektnu aplikaciju. Ukupna vrijednost projekta iznosi 860.734,20 kuna, od čega bespovratna sredstva čine 85%, a preostalih 15 % osigurava Grad Makarska.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u dvije makarske osnovne škole u Makarskoj kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi u Gradu Makarskoj uspješno se provodi već 15 godina, a od 2015. godine pod nazivom „S osmijehom u školu-pomoćnici u nastavi makarskih školaraca“ sufinancira se EU sredstvima. Zahvaljujući kako dobrim operativnim tako i stabilnim financijskim kapacitetima nositelja projekta, projektnih partnera te Udrugom OSI Sunce i njihovim provedbenim kapacitetima projekt značajno utječe na povećanje kvalitete života kako učenika s teškoćama u razvoju, tako i njihovih obitelji.

Predmetnim projektom zaposlit će se 19 pomoćnika u nastavi u 2 osnovne škole za 25 učenika s teškoćama u razvoju, od kojih će 11 pomoćnika raditi s 12 učenika koji pohađaju redovne razrede, a 6  pomoćnika će raditi s 10 učenika s višestrukim teškoćama u dvije odgojno-obrazovne skupine, a 2 pomoćnika s 3  učenika koji provode dio programa u posebnom razrednom odjeljenju, a kako bi se doprinijelo rješavanju problema na lokalnoj razini.

Veselimo se nastavku ovog hvalevrijednog projekta.

Slične objave

Skip to content