Prezentacija programa usavršavanja za Voditelja turističke poslovnice, Turističkog vodiča i Recepcionara

Proportion
Categories: Novosti, Uncategorized

Dana 3. prosinca 2019. u 10:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Makarska održana je prezentacija sa planom i programom usavršavanja za Voditelja turističke poslovnice, Turističkog vodiča i Recepcionara, a u sklopu projekta EXERCITATIONE, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, kojem je JU MARA nositelj. Prezentacija je održana prijavljenim polaznicima programa, njih dvadeset i dvoje. U postupku jednostavne nabave odabran je pružatelj usluga Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira.
Nezaposleni korisnici Kluba za zapošljavanje, koji su se prethodno prijavili na programe usavršavanja i uspješno postali korisnici Kluba, imali su priliku pobliže se upoznati s navedenim programima usavršavanja od strane prof. Maria Buble, prodekana Visoke škole Aspira. Prvi seminari započinju već 5. prosinca 2019.
Nadolazeće aktivnosti predstavila je Lidija Vukadin Vranješ, ravnateljica Makarske razvojne agencije MARA s naglaskom na inicijativu Turističke zajednice grada Makarske o osnivanju udruge turističkih vodiča, koja bi bila platforma za pružanje novih usluga u turizmu – gradskih tura, koje će se nuditi u sklopu Centra za posjetitelje Makarska. Radi se o sasvim novoj usluzi koja u Makarskoj do sada nije postojala i koja će s jedne strane turističkim vodičima omogućiti pružanje svojih usluga preko udruge, odnosno mogućnost zapošljavanja, a s druge strane će podići razinu kvalitete turističkih usluga u destinaciji. Marina Herceg, voditeljica Kluba za zapošljavanje i projektna koordinatorica uputila je polaznike u daljnje procedure i mogućnosti koje Klub za zapošljavanje nudi.
Zbog većeg broja prijavljenih korisnika za pohađanje programa za Voditelja turističke poslovnice i Turističkog vodiča, u suradnji sa Aspirom, programi usavršavanja Turistički vodič i Voditelj turističke poslovnice će se održati u Makarskoj, kako polaznici ne bi putovali u Split, dok će se program Recepcionar održavati u Splitu, s obzirom na mali broj polaznika.
Prva tri dana seminara će se održati u prostorijama Prezentacijskog centra „Adrion srce planine“, dok će se preostali dio seminara održavati u dvorani Hotela Biokovo.
Vjerujemo u naše polaznike i njihov uspjeh, kako u uspješnost prolaza na programima tako i u budućnosti kroz samo/zapošljavanje.
Program održavanja edukacija: VP MA

 

Slične objave

Skip to content