MARA na 7. konferenciji projekta EUROPOLY u bugarskom gradu Shumen na temu Mobilnost mladih

Proportion
Categories: Naši projekti, Novosti
  1. konferencija projekta EUROPOLY obuhvatila je temu Mobilnost mladih, a održavala se od 31. ožujka do 3. travnja 2019. u bugarskom gradu Shumen. Makarsku razvojnu agenciju predstavljali su predsjednik Upravnog vijeća prof. Ivan Perić te Tonči Lalić, ispred Turističke zajednice grada Makarska. Sudionike konferencije u ime domaćina je pozdravio zamjenik gradonačelnika Mr. Naiden Kosev. Unutar službenog programa konferencije svi predstavnici održali su predavanje uz prezentaciju na temu Mobilnosti mladih u državi iz koje dolaze, pa tako je tako prof. Ivan Perić prezentirao modele mobilnosti mladih u Hrvatskoj, nakon čega je održana rasprava svih sudionika projekta. Predstavnici Općine Shumen organizirali su prezentaciju na temu „Shumen in EU: benefits for the local community“. Na Sveučilištu Shumen unutar International cooperation centara organizirana je prezentacija „Erasmus + for the students“ kao i „Erasmus + for the youngest Europeans“ u dječjem vrtiću Brataya Grim. Svi sudionici sudjelovali su i na otvorenoj debati „I am EU citizen“ u organizaciji Gradskog vijeća mladih Shumen, na kojoj su sudjelovali učenici srednjih škola i Europe Direct ureda. Kako je naglasak konferencije na različitim temama mladih u EU, održana je i prezentacija učenika srednje škole Joan Ekzarh Bulgaria na temu „My voice – the future of young people in Europe“ te prezentacija „An innovative way to share history“. U prigodi boravka Shumenu organiziran je i turistički obilazak mjesta te posjet brojnim atraktivnim lokacijama.

Da podsjetimo Makarska razvojna agencija MARA partner je u projektu EUROPOLY- an innovative Bottom-Up approach to fight euroscepticism through networking, u sklopu programa Europa za građane, mjere 2.2. Umrežavanje gradova. Ukupna vrijednost projekta je 110.650,00 eura, a za aktivnosti koje MARA provodi kao partner iznos financiranja je  13.625,00 eura. Nositelj projekta „EUROPOLY“ je  Centro Diego Fabri iz grada Forli IItalija, dok su projektni partneri: Grad Szolnok iz Mađarske, Centar za mlade Velenje iz Slovenije, Grad Medina del Campo iz Španjolske, Općina Fano iz Italije, Općina Shumen iz Bugarske, Umjetničko sveučilište Targu Mures iz Rumunjske.

Projekt se provodi od 2017. gGodine od kada su realizirane brojne aktivnosti. JU Makarska razvojna agencija MARA u provedbu aktivnosti agencije uključila je gradske udruge i javne ustanove s ciljem sjecanja međunarodnog iskustva te prenošenja primjera dobre prakse unutar tema kojima se projekt bavi.

 

 

 

 

 

Slične objave

Skip to content