Potpisan ugovor vrijednosti 907.302,24 kn za projekt poboljšanja pristupa tržištu rada

Proportion
Categories: Novosti

Makarska dobiva Klub za zapošljavanje

 

Makarska razvojna agencija – MARA nositelj je projekta EXERCITATIONE, financiranog u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fond, prijavljenog u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Projektni partneri su CEDRA (Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj) Split te Udruga Ruke za bolju Makarsku, a Grad Makarska te SS fra Andrije Kačića Miošića projektni suradnici.

Ciljanu skupinu projekta čine 25 nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina, od čega temeljem preliminarnog istraživanja pretežno mladih, dugotrajno nezaposlenih i žena te 80 učenika makarskih srednjih škola.

Projekt ima za cilj intervenirati na tržište rada kroz razvijanje i  provedbu prilagođenih programa osposobljavanja, prekvalifikacije i usavršavanja, osnaživanja i motiviranja pripadnika ciljane skupine za aktivaciju i ulazak u svijet rada.

U suradnji sa Gradom Makarska projektom će se formirati, opremiti i u potpunosti provesti usluga Kluba za zapošljavanje u sklopu prostora Info centra za mlade. Klub za zapošljavanje nudit će besplatne usluge intenzivnog grupnog i individualnog rada sa korisnicima radi stjecanja znanja, iskustava, kao i „mekih vještina“ kroz kontinuirano obrazovanje, mentoriranje i podršku kako bi se osnažili za kvalitetan nastup na tržištu rada, socijalno se reintegrirali te samim tim povećali svoju zapošljivosti i konkurentnost na tržištu rada. Klub će nuditi sve potrebne resurse za proces traženja zaposlenja; korištenje računala i interneta, pristup oglasima objavljenim na različitim platformama, korištenje telefona u svrhu kontaktiranja poslodavca, obuku za traženje posla, savjetodavne usluge, edukativni materijal i publikacije, spajanje poslodavaca sa korisnicima i njihovo umrežavanje, pružanje relevantnih informacija o aktivnim mjerama zapošljavanja i sl.

U svrhu osnaživanja nezaposlenih osoba u procesu traženja posla, kroz poboljšanje uvida u vlastite vještine i snage, izradu kvalitetnih alata važnih za proces traženja posla i komunikaciju s poslodavcima zaposlit će se i educirati voditelj Kluba za zapošljavanje na 100% radnog vremena.

Projekt predviđa program prekvalifikacija i usavršavanja u zanimanja: kuhar, konobar; programe usavršavanja za zanimanja: recepcionar, turistički vodič i voditelj turističke poslovnice, poslovno komuniciranje na engleskom i njemačkom jeziku.

Uz navedeno planirane su aktivnosti profesionalnog usmjeravanja učenika završnih razreda SS fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj koji se sastoji od grupnog informiranja, radionice „Donošenje odgovorne profesionalne odluke“ te individualnog savjetovanja, kao i radionice „Društveno poduzetništvo i turizam“ koje imaju za cilj prezentirati kreativne i inovativne pristupe rješavanju rastućih društvenih problema, kako ideje pretvoriti u projekt i sl. te aktivnosti provedbe soft-skills treninga za mlade.

Projekt predviđa i izradu priručnika „Aktivno traženje posla“ te priručnik „Ja društveni poduzetnik“ s alatima eko-društvenog poduzetništva. Izradit će se i internetska stranica projekta.

Dana 26. ožujka je u sklopu Konferencije Zaposli se u Hrvatskoj, u zagrebačkom hotelu Esplanada upriličena svečanost potpisivanja ugovora koje su korisnicima uručili ministar Marko Pavić te ravnatelj HZZ-a Ante Lončar. Ispred Makarske razvojne agencije MARA potpisivanju ugovora nazočila je ravnateljica Lidija Vukadin Vranješ te zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić.

Makarska razvojna agencija MARA predmetnim projektom doprinijet će integraciji mladih i ostalih marginaliziranih skupina na tržištu rada, implementaciji novih sadržaja u Makarsku, što nas čini izuzetno ponosnima.

 

 

 

 

 

Slične objave

Skip to content