Uz pomoć „Mare“ ostvareni poticaji za gradske udruge i fizičke osobe

Proportion
Categories: Novosti

Tijekom mjeseca ožujka, travnja i svibnja JU Makarska razvojna agencija MARA pripremila je više projekata udrugama i fizičkim osobama sa područja grada Makarske i Makarskog primorja, koji su se kandidirali na nacionalne i županijske natječaje radi ostvarivanja financijske potpore. Tako su stigli i prvi rezultati u ukupnom iznosu od 88.418,38 kuna iz sljedećih programa:

  1. Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije – Program potpore za turističke manifestacije u 2017. godini, i to 4 korisnika u ukupnom iznosu od 21.000,00 kuna.
  2. Splitsko-dalmatinska županija – Natječaj za financiranje programa i projekata udruga namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba iz područja kulture, strukovnih i ostalih udruga u 2017. godini, i to 3 korisnika u ukupnom iznosu od 15.000,00 kuna.
  3. Splitsko-dalmatinska županija – Javni poziv za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva za Program sustavno gospodarenje energijom na području Splitsko-dalmatinske županije u 2017. godini, i to 2 korisnika u ukupnom iznosu od 47.293,38 kuna.
  4. Splitsko-dalmatinska županija – Javni poziva za podnošenje zahtjeva za potpore iz Mjere 9. Potpora razvoju konkurentne poljoprivredne proizvodnje iz Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Splitsko dalmatinske županije za 2017. godini, i to 1 korisnik u iznosu od 5.125,00 kuna.

 

Još uvijek se očekuje druga odluka sa rezultatima:

  • Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva za Program sustavno gospodarenje energijom,
  • Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa podizanja turističke ponude na području SDŽ te
  • Javnog poziva za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa konkurentnost turističkog gospodarstva kojeg je raspisalo Ministarstvo turizma.

JU Makarska razvojna agencija MARA sukladno natječajima i javnim pozivima redovito informira potencijalne prijavitelje te vodi postupak prijave na iste.

Pozivamo sve zainteresirane korisnike da se o aktualnim natječajima informiraju putem naših internetskih stranica te da nam putem linka prijave projektnu ideju: http://mara-makarska.hr/prijavi-ideju/ kako bismo sudjelovali u njihovoj pripremi i prijavi.

Uskoro slijede i nove informativno-edukativne radionice za poduzetnike, a radi kvalitetne pripreme njihovih projekata na natječaje iz EU fondova, o čemu ćemo na vrijeme informirati javnost.

Slične objave

Skip to content