Ministar Paladina dodijelio Ugovor za projekt Energetske obnove višestambene zgrade u Makarskoj, na adresi Zrinsko-frankopanska 23 i 25

Proportion
Categories: Novosti

U splitskom Hotelu Park 28. studenog održana je svečana dodjela Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su odobreni u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Energetska obnova višestambenih zgrada na kojoj je dodijeljen i ugovor za projekt „Energetske obnove višestambene zgrade u Makarskoj, na adresi Zrinsko-frankopanska 23 i 25“. Svečanoj dodijeli nazočile su Tanja Tolj Jelavić direktorica Stambenog gospodarstva Makarska ispred nositelja projekta te Lidija Vukadin Vranješ ravnateljica Javne ustanove Makarske razvojne agencija MARA koja je pripremala i prijavila projektni prijedlog. Svečani Ugovor ukupne vrijednosti 2.600.880,00 kuna, od čega bespovratna sredstva čine 1.575.528,56 kuna, osobno je uručio ministar Ivan Paladina.

Podsjetimo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o financiranju za projekt koji se financira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Energetskom obnovom višestambene zgrade u Makarskoj i prelaskom iz energetskog razreda D u energetski razred A ostvarit će se značajne uštede u potrošnji energije od 80,66 %, smanjiti štetne emisije CO2 za 80,66%, riješiti učestali problem prokišnjavanja i vlage. Osim toga, uvjeti boravka u zgradi bit će znatno poboljšani za sve stanare.

 

 

 

Slične objave

Skip to content