„HERBAE kvaliteta“ – još jedan EU projekt makarskoj poduzetnici Jeleni Erceg i njenom obrtu HERBAE DALMATIAE

Proportion
Categories: Novosti, Uncategorized

 

Proizvodni obrt HERBAE DALMATIAE, u vlasništvu Jelene Erceg, nakon prethodno dva odobrena EU projekta, uspješno je odobren za financiranje i svog trećeg projekta naziva HERBAE kvaliteta, prijavljenog u okviru Poziva ZNAKOVI KVALTIETE koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Predmetnim projektom, ukupne vrijednosti 20.500,00 kuna, proizvodnom obrtu HERBAE DALMATIAE dodjeljuje se znak Hrvatska kvaliteta za sljedeće linije proizvoda:

PRIRODNA KOZMETIKA NA OSNOVI MEDITERANSKOG BILJA HERBAE DALMATIAE:

PROIZVODNE LINIJE: naranča, lavanda i smilje

  • Krema za njegu suhe kože NARANČA-50ml
  • Krema za njegu suhe kože LAVANDA 50ml
  • Krema za njegu suhe kože SMILJE – 50ml
  • Ulje za njegu kože NARANČA- 100ml
  • Ulje za njegu kože LAVANDA- 100ml
  • Ulje za njegu kože SMILJE- 100ml

Primjena znakova kvalitete doprinijet će povećanju prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda obrta HERBAE DALMATIAE, a time će se osigurati i preduvjeti za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti i posljedično, doprinijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu.

Oznaku Hrvatska kvaliteta imaju proizvodi, usluge ili djelatnosti koji posjeduju natprosječnu kvalitetu, a proizvedeni su na području Republike Hrvatske ili su nastali kao rezultat hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije. Stoga još i više veseli činjenica kako je obrt HERBAE DALMATIAE treći lokalni proizvod koji je uspio ishoditi ovu oznaku uz stopostotno financiranje EU fonda, čemu smo i mi doprinijeli.

 

 

O proizvodnom obrtu HERBAE DALMATIAE

Obrt je osnovan sa ciljem da se tržištu ponude proizvodi zasnovani na organskim sirovinama, vrhunske kvalitete i domaćeg porijekla koji, za razliku od standardne, industrijske kozmetike, nemaju negativnih učinaka na zdravlje i ljepotu tijelu. Misija tvrtke je da biranim sirovinama, domaćeg porijekla i poštujući zakonitosti ekološke proizvodnje postanu na širem  tržištu alternativa kupcima koji su zasićeni preparatima  industrijske kozmetike.

Kozmetika je kreirana 2007.g. sa namjerom da tržištu (osobito turistima) ponudi kvalitetan  autohtoni proizvod uporabne vrijednosti- kozmetiku koja će predstaviti karakteristične biljne vrste Dalmacije, njihov terapeutski značaj i  jedinstveno podneblje na kojem rastu.

Svi proizvodi kao i proizvodni pogon su u sustavu kontrole HZZJ prema postojećoj ugovornoj obavezi. Proizvodi su u sustavu norme HRN ISO 22716 a proizvodnja se odvija po europskom standardu dobre proizvođačke prakse.

Većinu sirovina za ove proizvode  (90%) nabavlja se od proizvođača iz županije Splitsko-dalmatnske:  uljare, pčelarska braniteljska udruga, opg-ovi i proizvodni obrti su ugovoreni dobavljači.

Proizvodi se izrađuju od nerafiniranih sirovina, od kojih su najzastupljenije: maslinovo i bademovo ulje, pčelinji vosak, eterična ulja. Po svom organskom sastavu, ovi proizvodi su praktično „jestivi“. Formule su zasnovane na jednostavnim, tradicionalnim recepturama te ponešto modificirane prema  potrebama današnjeg korisnika.

Proizvodi se nalaze u staklenoj ambalaži, homogene su teksture, lako su razmazivi i upijajući, bogatog, aromatičnog mirisa naranče, smilja i lavande.

Slične objave

Skip to content