Edukativna radionica: POKRENI SVOJ POSAO

Proportion
Categories: Novosti

U petak, 19. ožujka 2021. u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Makarska, održat će se još jedna edukativna radionica u sklopu Male poduzetničke akademije u organizaciji Makarske razvojne agencije MARA. Drugu radionicu „POKRENI SVOJ POSAO“ vodit će Jurica Dobrinić, stručnjak s višegodišnjim iskustvom iz područja ekonomije.  Radionica je osmišljena na način da polaznicima pruži sve informacije vezane za pokretanje i početak poslovanja te osnivanje poslovnog subjekta. Ista uključuje i  osnove računovodstva i financija. Namijenjena je svim osobama koje planiraju pokretanje vlastitog poslovnog subjekta kao i poduzetnicima početnicima.

Radionica će trajati od 17,00 do 20,00 sati, sa stankom od 30 minuta.

 

PROGRAM

 

POKRENI SVOJ POSAO  – predavač Jurica Dobrinić  19.03.2021., prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva Makarska, u 17,00 sati

 

  1. Osnivanje poslovnog subjekta. Upoznavanje s poslovnim subjektima; obrt, d.o.o., j.d.o.o., njihovo osnivanje, pravni aspekti. Što osnovati – poduzeće ili obrt ?
  2. Koje su posebnosti obrtničke djelatnosti? Koje su prednosti paušalnog plaćanja poreza? Koje prednosti nosi utvrđivanje dohotka na temelju poslovnih knjiga? Koji su nedostaci jednog i drugog načina utvrđivanja porezne obveze?
  3. Troškovi osnivanja i poslovanja (obrt Vs paušalni obrt Vs doo Vs jdoo)
  4. Osnove računovodstva i financija, izvještavanje i porezni tretman.
  5. Kako čitati financijske izvještaje ? Analiza bilance i računa dobiti i gubitka?
  6. Što poduzetnici trebaju najviše pratiti u svom poslovanju?
  7. Kako PDV utječe na poslovanje ? Kako amortizacija utječe na poslovanje?
  8. Obračun plaće.
  9. Poticaji samozapošljavanja?

 

Prijave:

Sve prijave obavljaju se najkasnije dva dana prije održavanja putem e-mail adrese:

info@mara-makarska.hr

 

 

Slične objave

Skip to content