Čak 693.117,54 kn iz EU fondova za pomoćnike u nastavi u školskoj godini 2021./2022.

Proportion
Categories: Novosti

JU Makarska razvojna agencija MARA u srpnju je prijavila projekt „S osmijehom u školu – pomoćnici u nastavi makarskih školaraca“ na otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga – Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV. Nositelj projekta je Grad Makarska, a projektni partneri OŠ Stjepana Ivičevića, OŠ oca Petra Perice i JU Makarska razvojna agencija MARA. Odlukom o financiranju od 27. kolovoza 2021. projektu je dodijeljeno 693.117,54 kn bespovratnih sredstava od ukupne vrijednosti projekta od 815.432,40 kn.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u dvije makarske osnovne škole kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Predmetnim projektom u školskoj godini 2021./2022. osigurat će se 18 pomoćnika u nastavi u 2 osnovne škole za 24 učenika, od kojih će 13 raditi s 13 učenika koji pohađaju redovne razrede, a njih 3 će raditi sa 6 učenika u dvije odgojno-obrazovne skupine, dok će 2 raditi sa 4 učenika koji provode dio programa u posebnom razrednom odjeljenju.

Projekt podrške integraciji učenika s teškoćama u razvoju u redovne osnovne škole na putu inkluziji, uspješno se provodi već 14 godina u Makarskoj. Tako je od 2008., kada je u sustav bio uključen 1. učenik s teškoćama u razvoju uz 1 pomoćnika, do ove – šk. god 2021/2022. njihov broj porastao na 24 učenika s teškoćama, unesenih u sustav MZO-a. Ove godine u odnosu na prošlu bilježi se porast od 5 učenika s teškoćama na razini grada.

Projekt „S osmijehom u školu – pomoćnici u nastavi makarskih školaraca“ prvi put je financiran iz EU fondova 2015. godine (faza I., II. i II.) te se od tada financira sa 85% bespovratnih sredstava, dok 15 % osigurava Grad Makarska.

Zahvaljujući odličnoj suradnji svih dionika uključenih u projektni tim projekt se uspješno provodi te dugi niz godina uistinu donosi osmijeh na lice brojnih makarskih školaraca kojima je osiguran pomoćnik u nastavi.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slične objave

Skip to content