Bogat program za Dana planeta Zemlje: Podjela kompostera i sadnica na Trgu 156. brigade, donacija voćki osnovnim školama, a hoteli za kukce Dječjem vrtiću ,,Biokovsko zvonce”

Proportion
Categories: Novosti

Program obilježavanja Dana planeta Zemlje u organizaciji Grada Makarske, Makarskog komunalca d.o.o. i Makarske razvojne agencija MARA zbog loše vremenske prognoze neće se održati u petak 22. travnja kako je prvotno najavljeno, već u ponedjeljak 25. travnja od 10,00 do 12,00 sati na Trgu 156. brigade Hrvatske vojske (kraj hotela Biokovo).

U sklopu programa održat će se podjela vrtnih i kućnih kompostera za koje su se građani prijavljivali putem javnog poziva, a ovom prilikom moći će se na licu mjesta upoznati sa svim fazama izrade komposta te dobiti odgovore na sva pitanja vezana za pravilno kompostiranje u stanu ili vrtu.

U suradnji s Makarskom razvojnom agencijom MARA, na Trgu 156. brigade Hrvatske vojske građanima će se dijeliti i sadnice mediteranskog bilja lavande, ružmarina i smilja.

U povodu Dana planeta Zemlje i jačanja svijesti o važnosti očuvanja prirodnog okoliša Grad Makarska će svojim osnovnim školama darovati osam sadnica voćki, a Dječjem vrtiću ,,Biokovsko zvonce” hotele za kukce, važne stanovnike naše Zemlje kojih je, na žalost, zbog upotrebe pesticida sve manje.

U ponedjeljak ujutro, u dvorištima Osnovne škole Stjepana Ivičevića i Osnovne škole oca Petra Perice posadit će se stabla trešnje, smokve i oskoruše, dok će Dječji vrtić ,,Biokovsko zvonce” 8 hotela za kukce postaviti u svojim dvorištima.

Slične objave

Skip to content