717.048,66 kuna bespovratnih sredstava za devet projekata energetskih obnova obiteljskih kuća

Proportion
Categories: Novosti

Temeljem Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća u 2021. godini kojeg je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA prijavila je deset projekata naših građana namijenjenih energetskoj obnovi njihovih obiteljskih kuća.

Od deset projekata, Fond je pozitivnim ocijenio njih devet, što ukupno čini 717.048,66 kuna bespovratnih sredstava.

Da podsjetimo, u okviru ovog poziva, sufinancirala se cjelovita energetska obnova, ali i samostalni sustavi za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske elektrane.

Naši građani ostvarili su sredstva za četiri cjelovite energetske obnove, tri za povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice, te dvije potpore za ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvore energije, od čega je jedna za fotonaponsku elektranu za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju te jedna za sustav sa sunčanim toplinskim kolektorima.

I ove godine aktivno smo krenuli s pružanjem usluga našim građanima radi ostvarivanja potpora za financiranje energetske obnove njihovih obiteljskih kuća u 2022. godini uz povećan broj projekata fotonaponskih elektrana za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju.

Slične objave

Skip to content