369.856,25 kuna Gradu Makarska za projekt „Sanacije športskog poda – parketa u dvorani GSC-a Makarska“

Proportion
Categories: Novosti

Na temelju Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, Ministarstvo turizma i sporta donijelo je Odluku o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja 77 sportskih građevina među kojima je i Gradska dvorana Makarska.

Projekt „Sanacija športskog poda – parketa u dvorani GSC-a Makarska“ ukupne je vrijednosti 793.906,25 HRK, dok će Ministarstvo turizma i sporta sufinancirati projekt sa 369.856,25 HRK.

Projektnu prijavu za prijavitelja Grad Makarska pripremila je Makarska razvojna agencija MARA u suradnji sa Gradskim sportskim centrom Makarska.

Gradska sportska dvorana opremljena je i namijenjena  za aktivnosti svih dvoranskih sportova  (veličine 40 x 20 metara), najzastupljeniji su: mali nogomet – futsal, košarka, rukomet i odbojka.

Jedan od ključnih problema je športska podloga u dvorani, odnosno parket koji značajno umanjuje kvalitetu i treninga i športskih natjecanja. Pod je oštećen na više mjesta zbog puknuća podkonstrukcije parketa.

Na tim dijelovima parket ima velika gibanja cc 5 – 7 cm što često čini velike probleme korisnicima dvorane, kako prilikom natjecanja, tako i prilikom treninga. U slijed korištenja, pod je ujedno i površinski u lošem stanju.

Predmetnim projektom predlaže se novi visokokvalitetni pod koji ima certifikate FIBA, IHF i WSF. Radi se o hrastovom podu sa podkonstrukcijom u koju su uključeni amortizeri.

 

Projekt je pokrenut u svrhu sanacije športskog poda – parketa u dvorani GSC-a Makarska za potrebe održavanja treninga i športskih natjecanja za prvoligaša MNK Novo Vrijeme te RK Makarska, ŽRK Hoteli Makarska i OK Makarska.

 

Ciljevi projekta:

  • poticanje razvoja sportske infrastrukture u gradu Makarskoj, promicanje sportskih aktivnosti i sportskih vrijednosti;
  • sanacijom športskog poda izravno se doprinosi javnim potrebama u sportu;
  • stvaranje uvjeta za održavanje vrhunskih sportskih natjecanja te
  • unaprjeđenje i razvoj sportsko-rekreativnog sadržaja u Makarskoj.

 

Odluka se nalazi ovdje: https://mint.gov.hr/UserDocsImages/2022_dokumenti/MINT-PRINT_mint-mf-pris-1kat-1_mint_local_2037_001.pdf

 

 

Slične objave

Skip to content