Uspješno završen trening „Prezentacijske vještine i javni govor“

Proportion
Categories: Novosti

Tijekom tjedna 21. do 25. listopada 2019. godine u Klubu za zapošljavanje se održao prvi ciklus treninga/edukacija pod temom „Prezentacijske vještine i javni govor“ koji se provodi u sklopu projekta EXCERTITATIONE, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, a kojemu je Makarska razvojna agencija MARA nositelj, uz projektne partnere Udrugu Ruke i CEDRA-u iz Splita.

Na prvom treningu, kojemu je tema bila „Komunikacija“, sudionici su naučili koje to dvije vrste komunikacije postoje – verbalna i neverbalna te su diskutirali o dobrim i lošim primjerima obje komunikacije u javnom govoru. Drugi dan je bio trening s temom „Strah od javnog govora“ na kojemu su sudionici naučili odgovarajuće tehnike i par „trikova“ kako se riješiti istoga. Tijekom ovog treninga, sudionici su učili i o odgovarajućim vježbama za zagrijavanje tijela i glasa prije javnog govora. Treći dan trening je obradio temu „Početi sa zašto“ na kojem su sudionici naučili što je potrebno imati u fokusu kako bi se (željena) poruka prenijela publici tijekom javnog govora. Četvrti i peti dan su sudionici imali prilike održati „prave“ javne govore u trajanju od 5 minuta te za svaki od tih govora dobiti i odgovarajući feedback te savjete za poboljšanjem svojih prezentacijskih vještina. Za napomenuti je kako su svi treninzi bili vrlo interaktivni te su sudionici od samog početka imali mogućnost vježbati svoje prezentacijske vještine. Trening je provela Glorija Marić, soft skills trener i Learning Designer. Na kraju treninga sudionicima, odnosno njih šest koji su pohađali svih pet dana treninga, certifikat o završenoj edukaciji podijelila je ravnateljica Lidija Vukadin Vranješ.

Nakon uspješno završenog treninga „Prezentacijske vještine i javni govor“ tijekom ovog tjedna, Makarska razvojna agencija MARA, u sklopu projektnih aktivnosti Kluba za zapošljavanje, objavit će Poziv za prijavu nezaposlenih osoba na pohađanje besplatnih licenciranih programa usavršavanja: TURISTIČKI VODIČ, VODITELJ TURISTIČKE POSLOVNICE, RECEPCIONER!
Osim navedenih programa usavršavanja, pružit će se mogućnost i odabira usavršavanja po vlastitom izboru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slične objave