26 učenika sudjelovalo u online radionici “Profesionalno usmjeravanje učenika”

Proportion
Categories: Novosti

U sklopu projekta EXERCITATIONE, kojemu je nositelj Makarska razvojna agencija – MARA, 26. i 27. travnja održane su online radionice putem aplikacije Zoom – „Profesionalno usmjeravanje učenika“ za treće razrede Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj.

Voditelj radionice je Danijel Bićanić, mag. psihologije i viši stručni suradnik u Centru za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje Sirius iz Zagreba.

Svi učenici (Jezične gimnazije, Opće gimnazije i HTT-a) dobili su priliku iskazati interes putem online obrasca. Na radionicama je aktivno sudjelovalo 26 učenika, uz mogućnost individualnog savjetovanja. Planirano trajanje radionica je bilo dva školska sata, ali su obje radionice, zbog aktivnog uključivanja učenika produžene na tri školska sata.

Kroz radionicu svaki učenik se predstavio sa svojim planovima nakon završetka škole, te su izvršene procjene temeljnih psiholoških karakteristika – osobina ličnosti te procjena radnih vrijednosti i profesionalnih interesa kroz upitnik interesa, koji su učenici individualno ispunjavali, te su u konačnici rezultate istoga predstavljali te raspravljali u interakciji sa voditeljem radionice.

Voditelj radionice Danijel Bićanić je psiholog sa desetogodišnjim radnim iskustvom unutar nevladinog sektora. U svom radu u Siriusu ima priliku koristiti stečena psihološka i metodološka znanja u razvoju projekata i programa na dobrobit pojedinaca, grupa i zajednice. Osobit interes i radni doprinos pruža u području rada s mladima koji se uključuju na tržište rada, donose važne odluke ili su u potrebi za vođenjem u kontekstu karijernog savjetovanja. Voditelj je mnogobrojnih projekata koji su kroz direktan rad s mladima povećali vjerojatnost njihovog zapošljavanja, opremili ih relevantnim znanjima i vještinama te doprinijeli razvoju lokalne zajednice. U svom radu surađuje s relevantnim akterima u području karijernog razvoja, organizacijama i pojedincima.

 

Slične objave

Skip to content