208.000,00 kn za turističke projekte privatnim iznajmljivačima

Proportion
Categories: Novosti

Temeljem Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa podizanja kvalitete turističke ponude na području Splitsko-dalmatinske županije, dana 6. lipnja 2019. donesena je Odluka o raspodjeli sredstava. Makarska razvojna agencija MARA je u mjesecu ožujku pružila tehničku pomoć u pripremi 13 projekata, od kojih je 11 odobreno za financiranje, u ukupnom iznosu od 158.000,00 kuna. Radi se o 10 registriranih privatnih iznajmljivača s područja Makarskog primorja te 1 budućem privatnom iznajmljivaču. Najveći broj projekata odnosi se na nabavku sportske opreme za razvoj aktivnih oblika turizma (nabavka bicikala radi dobivanja certifikata Bed&Bike) te ugradnji i opremanju novih hidromasažnih bazena za vanjsku ili unutarnju upotrebu te ekološkom certificiranju smještajnih jedinica u domaćinstvu. Uz to potpora je osigurana i za jednog prijavitelja s aktivnostima obnove, uređenja i opremanja postojeće zgrade i okućnice te izgradnje bazena. Za isti subjekt, i to projekt Razvoja ruralnog i eno turizma na OPG-u u zabiokovlju, osigurana je i potpora Ministarstva turizma u iznosu od 50.000,00 kuna.

Program Splitsko-dalmatinske županije podizanja kvalitete turističke ponude trenutno je jedini program u Hrvatskoj koji omogućuje dodjelu bespovratnih sredstava za projekte privatnih iznajmljivača.

JU Makarska razvojna agencija MARA i dalje stoji na raspolaganju subjektima s područja Grada Makarske radi pružanja besplatnih usluga pripreme i prijave njihovih projekata.

Odluka o financiranju nalazi se ovdje:

https://www.dalmacija.hr/natjecaji/artmid/1769/articleid/18305/rezultati-javnog-poziva-za-podnosenje-zahtjeva-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-temeljem-programa-podizanja-kvalitete-turisticke-ponude-na-podrucju-sdz-za-2019-godinu

 

 

 

 

Slične objave