„Zaželi – Program zapošljavanja žena“ – Projektu „Pružam ti ruku“ odobreno 2.103.036,10 kn

Proportion
Categories: Novosti

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, objavilo je dvadeset i prvu Odluku o financiranju za 10 projekata u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, između kojih se nalazi i projekt Crvenog križa Gradskog društva crvenog križa Makarska „Pružam ti ruku“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.103.036,10 kn, sa stopom financiranja od 100%.

 

Projekt „Pružam ti ruku“ nastao je kao nastavak projekta pomoći i njege u kući kojeg je GDCK započeo još 2011. godine po programu Javnih radova HZZ-a.

Partneri na projektu „Pružam ti ruku“ su: Grad Makarska, Općina Podgora, Općina Tučepi, Općina Gradac, Općina Brela te obavezni partneri Centar za socijalnu skrb Makarska i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Split. Cilj projekta je zapošljavanje 12 žena u nepovoljnom položaju te osnaživanje i unapređenje njihovih radnih potencijala u lokalnoj zajednici te pružanje kvalitetne podrške 60 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Projekt će se provoditi dvije godine. Kroz programe obrazovanja za njegovateljicu i vizažisticu za 7 žena osigurat se dugoročni učinci na njihovu radnu aktivaciju te na povećanje njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta. Projektom je predviđena i nabavka bicikala za pripadnice ciljane skupine kao i oprema za Gradsko društvo crvenog križa radi kvalitetne provedbe projekta.

Projekt je pripremila i prijavila JU Makarska razvojna agencija MARA, a tijekom provedbe projekta za voditeljicu projekta imenovana je ravnateljica Lidija Vukadin Vranješ, uz koju će GDCK Makarska zaposliti i novoimenovanog koordinatora – administratora projekta.

Slične objave