Srednjoškolci učili raditi TORTU MAKARANU

Proportion
Categories: Novosti

 

U sklopu projekta OSJETI MAKARSKU kojeg financira Ministarstvo turizma jučer je u Srednjoj strukovnoj školi  održana radionica izrade Torte Makarane.

Majstorica Vedrana Vela Puharić pokazala je učenicima kako se priprema naša tradicionalna slastica, koje se priče vežu za nju te što sve ona znači za Makarsku. Prenošenje znanja o tradiciji i kulturnoj baštini mlađim generacijama neprocjenjivo je za očuvanje naših običaja, vrijednosti, kulture života i rada. Stečena znanja i nove vještine učenici će imati priliku i dalje razvijati tijekom daljnje provedbe projekta kako bi timskim radom i projektnim načinom razmišljanja uspjeli do kraja realizirat projekt te razviti novi turistički proizvod.

Nositelj projekta je Srednja strukovna škola uz partnerstvo Glazbene škole Makarska. JU Makarska razvojna agencija pripremala je projektnu prijavu, a ponosni smo i na činjenicu kako smo zaduženi za upravljanje projektom te niz drugih aktivnosti. Projektu je Ministarstvo turizma dodijelilo 45.450,00 kuna. Ciljevi projekta su razvijanje svijesti kod učenika o važnosti lokalne kulturne baštine, poticanje poduzetničkog modela razmišljanja o načinu kreiranja proizvoda te njegove turističke valorizacije, poticanje timskog rada i poduzetničkog duha kod učenika.

O napretku učenika, svakako ćemo i dalje izvještavati!

 

Slične objave