Projekt WOOL među 35 projekata koji su uvjetno odobreni u okviru programa INTERREG ADRION

Proportion
Categories: Novosti

 

 

Odbor za praćenje Jadransko-jonskog programa transnacionalne suradnje 2014.-2020. (ADRION) uvjetno je odobrio 35 projekata koji su prošli procjenu kvalitete prvog poziva na dostavu prijedloga projekata.

Projekt „WOOL – Wool as Outstanding Opportunity for Leverage“ se nalazi na listi od 35 projekata koji su prošli tehničku provjeru i provjeru kvalitete. Vodeći partner je Grad Makarska sa partnerima: Nativa Institut za održivi razvoj (Slovenija), C.C.I.A.A. di Potenza – Camera di Commercio Industria Arigianato e Agricoltura (Italija), Komora za poljoprivredu i šumarstvo Slovenije  (Slovenija), Općina Pljevlja (Crna Gora), Teutonia Alpacas d.o.o. (Bosna i Hercegovina), Općina Žabljak (Crna Gora), Ekonomski fakultet u Sarajevu (Bosna i Hercegovina). Ukupna prijavljena vrijednost projekta iznosi: 1.058.245,20 Eura.

Projekt WOOL promovira očuvanje kulturne i prirodne baštine kroz obradu i oplemenjivanje te dizajniranje i promociju proizvoda od vune, koji su duboko ukorijenjeni u tradiciju regije ADRION. Dodatno, rezultat projekta je otvaranje promotivnih ateljea u Makarskoj i Sarajevu koji će obogatiti turističku ponudu na inovativan i kreativan način, s konačnim ciljem doprinosa specifičnom pozicioniranju regije ADRION na turističkoj sceni.

Projekt je prijavljen u okviru Prioritetne osi 2 – Održiva regija – gdje je od 111 prihvatljivih zahtjeva, uvjetno odobreno 11 projekata. Što se tiče promocije održive valorizacije i očuvanja prirodne i kulturne baštine, odabrani projekti odnose se na provedbu politika usmjerenih na diversifikaciju turističkih proizvoda; valorizaciju kulturne, tradicijske i ekološke baštine; stvaranje jadransko-jonskog brenda; poboljšanje učinkovitosti vode u obalnim područjima ADRION-a i smanjenje negativnog utjecaja turističkih aktivnosti na prirodnu baštinu. Lista uvjetno odabranih projekata nalazi se ovdje: http://www.adrioninterreg.eu/index.php/first-call-for-project-proposals/

Ovo je prvi projekt transnacionalne suradnje u kojem sudjeluje Grad Makarska, a činjenica kako je Grad upravo nositelj projekta još više daje na njegovoj važnosti. Provedbu projekta vodit će JU Makarska razvojna agencija MARA.

Slične objave

Skip to content