Program zapošljavanja žena se nastavlja: Za treći Projekt ,,Zaželi u Makarskoj” osigurano 1.113.388,00 kuna

Proportion
Categories: Novosti, Uncategorized

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”, donijelo je devetu Odluku o financiranju za 35 projekata u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda. Jedan od odobrenih projekata je i projekt Grada Makarske „ZAŽELI u Makarskoj“, ukupne vrijednosti 1.113.388,00 kn. Projektni partneri su Centar za socijalnu skrb Makarska te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Split, a projektnu prijavu pripremila je Javna ustanova Makarska razvojna agencija – MARA.

Projekt “ZAŽELI u Makarskoj” ima za cilj intervenirati na tržište rada kroz omogućavanje zapošljavanja 12 žena u nepovoljnom položaju čime se osnažuje i unapređuje njihov radni potencijal u lokalnoj zajednici. Ključna aktivnost projekta je pružanje kvalitetne podrške za 80 krajnjih korisnika u nepovoljnom socijalnom položaju te se samim tim pridonosi povećanju razine njihove kvalitete života.

Projekt uključuje i aktivnosti obrazovanja i osposobljavanja koje će proći svih 12 žena, što će imati dugoročne učinke na njihovu radnu aktivaciju te na povećanje njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta.

Važno za napomenuti je kako je u okviru programa Zaželi ovo treći projekt na području Grada Makarske. Prvi projekt „Pružam ti ruku“ ukupne vrijednosti 2.103.036,10 kn provelo je Gradsko društvo Crvenoga križa Makarska, a drugi projekt „Zaželi SUNCE“ ukupne vrijednosti 1.114.360,00 kn još uvijek provodi Udruga Sunce.

Iz programa Zaželi ukupno je za Makarsku odobreno čak 4.330.784,10 kn.

Slične objave

Skip to content