Predstavnici Grada i MARA-e sudjelovali na Edukaciji za korisnike ugovora iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova

Proportion
Categories: Novosti

 

U Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije u srijedu i četvrtak, 27. i 28. rujna 2017. godine, održana je uvodna edukacija za korisnike bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, u okviru Poziva Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine. Radionici su, radi što kvalitetnije provedbe projekta Revitalizacija kulturno-povijesne baštine zaseoka Kotišina, čiji je nositelj Grad Makarska, sudjelovali Lidija Vukadin Vranješ i Hrvoje Pejić.

Edukaciju su održali stručnjaci iz SAFU, a edukacija je obradila teme provedbe projekta, postupka javne nabave, infrastrukturne radove, informiranje i vidljivost, upravljanje nepravilnostima i sl, nakon čega su kolege iz Grada Šibenika prezentirali provedbu projekta „Revitalizacija tvrđave sv. Ivan“, kao primjer dobre prakse.

Osim navedenog, polaznici su imali priliku naučiti kako efikasno i na vrijeme izvršiti ugovorom propisane obveze, kako se pripremiti za terenske provjere, kako kvalitetno pripremiti i provesti javnu nabavu, što su nepravilnosti i kako ih spriječiti kao i mnoge druge teme značajne za provedbu projekta.

Slične objave

Skip to content